Paris FvdV is een weblog voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

woensdag 6 juli 2011

ETEN BIJ DÈ KAMPIOEN

Het visitekaartje geeft aan dat het restaurant gelegen is op 500 meter afstand van de oude hallen, 700 meter van het Louvre en op 900 meter van de Opera Garnier. Waarschijnlijk zijn dit de afstanden hemelsbreed gemeten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je klanten naar een oersaaie straat komen, met de grote kans dat ze jouw bijna onopvallende restaurant met een gevelbreedte van amper vier meter gewoon voorbij lopen? Het antwoord is simpel door als Francaise één van 's werelds beste pizza's te bakken. Aan de rue Montmartre nr. 98 bevindt zich het restaurant van Gino en Arlette. Hooguit twintig tafeltjes van vijftig bij vijftig centimeter, goed voor krap veertig personen. Buiten altijd een rij van wachtenden en binnen snelle obers met trots bemeten op hun t-shirts: "Vice-Champion du Monde de la Pizza en Italie".  Arlette eindigde als tweede in het "Concours de Salsomaggiore" in de Italiaanse provincie Parma met haar pizza l’Arlequino. Een nauwelijks denkbare combinatie van vijgenchutney, foie gras, peer, buffelmozarella, rucola, parmaham en rijk belegd met stukken Parmezaanse kaas. Ik kan u vertellen dat het wachten voor de deur ruimschoots wordt beloond door superieure pizza's. Ondergetekende ging natuurlijk voor de pizza l’Arlequino en mijn gezelschap voor de pizza Gino, ook een van de specialiteiten. Dit in combinatie met een mooie Orvietto Classico. Je gaat naar dit restaurant niet voor de ambiance maar voor de overheerlijke pizza's. Er staan 74 soorten pizza's op het menu variërend van € 9,00 tot € 26,00 maar dat is dan ook de kampioensschijf. Twee minpunten: De pizza's worden gebakken in een elektrische oven en niet in een originele houtgestookte oven en ten tweede de rekening. De specialiteiten zijn niet goedkoop. Maar anderzijds was het een smaakervaring die ik niet had willen missen. Oh ja de naam van het restaurant: Il Campionissimo, de kampioen; hoe kan het ook anders. Het uitbuiken hebben we gedaan op de Grands Boulevards op een minuut lopen van dit restaurant.
Restaurant Il Campionissimo, rue Montmartre, 2e arrondissement, metro Sentier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten