Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 26 april 2012

PARIJS; CITYSCAPE & STREETLIFE

Elk jaar organiseert het Advance Centrum voor Fotografie te Veldhoven een speciale fotoreis naar Parijs. Deze clinic is onderdeel van de fotografielessen voor gevorderden en heeft als thema Cityscape & Streetlife. Afgelopen weekend was het weer zover en vertrokken 15 deelnemers naar Parijs voor een uitgebreid programma. Uw trouwe blogger had wederom een prachtig programma samengesteld op verzoek van Ad van den Beemt, eigenaar van het Advance Centrum voor Fotografie, tevens fotojournalist, filmmaker en docent.  Er was een goede mix tussen het oude -, het nieuwe - en het romantische Parijs.

Fotografie: Ron Leezer

Onze fototocht begon bij het mooie Canal Saint Martin dat eens als decor diende voor films als Amelie en Hôtel du Nord. Vervolgens vertrokken wij naar Beaubourg, met een bezoek aan het avant-gardistische Centre Georges Pompidou en Place Igor Stravinsky, met de veelkleurige fontein van Niki de Saint Phalle en Jean Tinguely. Het is dan nog maar enkele meters lopen naar dat deel waar Parijs is ontstaan; Ile de la Cité. Hier werd natuurlijk lang gefotografeerd in de Notre Dame maar ook bij het indrukwekkende Mémorial de la Déportation. Dit monument herdenkt de 200.000 Fransen die de Nazi-kampen niet hebben overleefd. Gegeten werd er in de prachtige Brasserie Chartier. Een juweeltje uit de Belle Époque en sinds de opening in 1895 vrijwel onveranderd. Het nachtleven werd op de gevoelige plaat vastgelegd in de Marais en het altijd bruisende Quartier Bastille.


Vermoeid terug naar het hotel in het moderne La Défense waar na een korte nachtrust ook de start was van de architectuurwandeling over de Esplanade de la Défense. Natuurlijk mocht een bezoek aan het nationale symbool van Parijs niet ontbreken: de Eiffeltoren. Dit werd gecombineerd met een lunch in het Palais de Chaillot en een heerlijke wandeling over de Champs de Mars richting het Hôtel des Invalides waar Napoleon is begraven. Twee mooie dagen met een fantastisch team van fotografen. Laat in de middag stonden de auto's weer klaar voor vertrek richting Veldhoven met in de bagage honderden prachtige foto's die op maandag 7 mei 2012 worden geëvalueerd en beoordeeld. 

Wilt u meer weten over de bijzondere clinics, workshops en cursussen van het Advance Centrum voor Fotografie? Kijk eens op de website - klik hier.

1 opmerking:

  1. Het blijft telkens een feest als ik een update van je blog in mijn mailbox vindt. Iedere keer weet je mij in elk geval weer te boeien om je updates te lezen. Leuk hoor, om met een enthousiaste groep cursisten deze boeiende stad te bezoeken. Ik hoop snel ook weer eens een bezoek te brengen aan Parijs, natuurlijk weer met een complete uitdraai van je blog.

    Merci ! Très bonne fête

    Leon

    BeantwoordenVerwijderen