Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zaterdag 3 november 2012

PARIS PARFUM

Zou het niet zo zijn dat Parijs met al zijn schoonheid, kracht en mysterie, de vrouwelijkste is van alle grote steden? Maar waaraan dankt Parijs zijn charme en zijn bekoring? Met wat voor listen wekt deze stad onze bekoring en met welke liefdesdrank betovert het onze zinnen en onze geest? Het zijn de eerste woorden van het boek 'wonen en leven in Parijs van José Alvarez. Hij schrijft het toe aan de gratie en stijl van de Parisienne, die beslist anders is dan die van een Milanese of van een New Yorkse. De Parisienne is zuiver in haar allure, zij is elegant met daarbij verfijning, een tikje nochalant en uiterst smaakvol. Ze is ongedwongen en heeft de gave ongemerkt een harmonieuze sfeer te scheppen. Vervolgens stelt hij dat Parijs de spiegel is van al dat vrouwelijke.
Het Franse topmodel in de jaren tachtig en negentig, Inès de la Fressange, heeft er zelfs een boek van 233 pagina's aangewijd; 'La Parisienne'. Zij kan het weten, want zij was jarenlang de muze van Karl Lagerfeld en het eerste model dat exclusief verbonden was aan het modehuis Chanel. Het parfum Chanel No. 5 is nog steeds één van de best verkochte parfums ter wereld. Eerder schreef zij het boek 'Parisian Chic', haar eigen stijlgids. Volgens haar staat Parijs voor elegantie en is parfum hier een van de symbolen van. 


En dat brengt mij weer bij een andere Nederlandse namelijk Roos Lubbers. Zij heeft al 10 jaar een eigen onderneming, waar alles draait om geurbeleving. Roos maakt mensen op een inspirerende en bevlogen wijze bewust van het effect van geuren. Zij doet dit door het geven van workshops voor bedrijven, door persoonlijke parfumconsulten en sinds kort met haar eigen 'Perfume Travel'. 
Zij neemt u mee naar Parijs, waar zij u kennis laat maken met 'het neusje van de zalm' aan parfums. U bent dan persoonlijk te gast bij de mooiste parfumhuizen die Parijs rijk is. Drie dagen lang gaat u ruiken, leren en genieten van de meest fantastische parfums onder andere Frederic Malle, Shiseido, Guerlain, L’Artisan Parfumeur, Maison Francis Kurkdjian en The Different Company.
Het Huis Frédéric Malle; alle parfums in deze schitterende, gedistingeerde boetiek zijn gecreëerd door professionele parfumeurs, die onder hun eigen naam werken voor dit uitgevershuis 'Éditions de Parfums Frédéric Malle'.
Les Salons de Shiseido. Verscholen onder de stenen bogen van het Palais Royal. Ook wel de mooiste parfumerie van Parijs genoemd. Deze magische ruimte is het ontwerp van Serge Lutens, die als artistiek directeur van Shiseido, in de jaren tachtig het luxe Japanse bedrijf met zijn geuren en seizoensgebonden make-up lijnen ontwikkelde. Deze boetiek wordt ook wel de Apple store onder de parfums genoemd.
Het merk Guerlain staat al meer dan 180 jaar synoniem voor parfum. Vijf generaties Guerlain hebben bij elkaar meer dan 600 parfums gemaakt, waaronder beroemde geuren als 'Chamade, Samsara en Shalimar'.
Photo Guerlain Paris: Courtesy of Roos Lubbers - Perfume Travel
L'Artisan Parfumeur heeft sinds 1976 prachtige parfums gecreëerd. Dit Franse parfumhuis heeft de bijzondere Franse traditie van parfums creëren weer tot leven gebracht. Elke nieuwe creatie is spannend en vernieuwend met mooie namen als Les Icônes, Les Jardins Secrets, Les Voyages Exotiques en Les Insolites.
Maison Francis Kurkdjian. Hier wordt u onthaald in een wereld van verfijning en sensualiteit. Dit huis bezit een unieke geurverzameling, ontstaan uit de permanente zoektocht naar elegantie en verfijning. U zult versteld staan van hun authentieke know-how en de verzameling van de zuiverste en zeldzaamste etherische oliën.
Een bezoek aan The Different Company is niet in een hokje te stoppen. Zij breken met de traditionele geuren die ons omringen en openen een wereld zonder compromissen. Hier worden zeldzame, kostbare en krachtig geurende grondstoffen in de puurste vorm gebruikt zodat zij hun schoonheid openbaren. Jean-Claude Ellena (huisparfumeur van Hermès) en zijn dochter Celine Ellena zijn verantwoordelijk voor de meeste parfums van The Different Company.
Photo: Courtesy of Roos Lubbers - Perfume Travel
Dinsdag t/m donderdag, 12, 13 en 14 maart 2013 vertrekt zij weer voor drie dagen naar Parijs. Deze reis wordt weer een streling voor de zintuigen. De prijs voor deze driedaagse Parijs Parfumtrip bedraagt € 545 per persoon en is natuurlijk het ideale Sint- of Kerstcadeau. Bij de prijs inbegrepen is een retour Amsterdam Parijs per Thalys, twee overnachtingen in een sfeervol hotel, gelegen in hartje Parijs (inclusief ontbijt). Metrokaart voor drie dagen, alle lunches, exclusieve ontvangst bij zes parfumeriehuizen, een uitgebreide handout en (reis) begeleiding door Roos Lubberszelf. Niet bij de prijs inbegrepen zijn twee diners (deze zijn inmiddels wel gereserveerd bij bijzondere Parijse restaurants. Toeslag voor een eenpersoonskamer is eenmalig € 95. Het maximum is elf deelnemers. 
Wilt u meer weten over Roos en haar Perfume Travel kijk dan eens op haar website. U kunt ook mailen naar roos@parfumconsult.nl of bellen naar: 06-10.08.38.62.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten