Paris FvdV is een weblog voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

dinsdag 15 oktober 2013

FOTOFEVER @ PARIS PHOTO

De komende maand, november, wordt het weer eens flink druk in Parijs en dit keer op het gebied van fotografie. Ik heb het over de twee grootste foto-events  van het jaar, waar Parijs als een magneet werkt op alle topfotografen, would be's, could be's en goedwillende amateurs. Ik doel op het jaarlijks terugkerende PARIS PHOTO; de vierdaagse portfolio manifestatie met 135 verschillende exposanten van over de gehele wereld in het Grand Palais (14 tot en met 17 november) en de tweede editie van FOTOFEVER Paris in het Carrousel du Louvre (15 t/m 17 november) 
 
De ingang naar Paris Photo in het Grand Palais
 
PARIS PHOTO, opgericht in 1996, is inmiddels de meest prestigieuze fotokunstbeurs, gewijd aan historische en hedendaagse fotografie. In de afgelopen 16 jaar is Paris Photo uitgegroeid tot hèt belangrijkste evenement voor verzamelaars van hedendaagse en moderne kunst, fotografie professionals, kunstenaars, maar ook voor een steeds groeiend publiek van kunstliefhebbers. Elke editie is uniek en presenteert de beste selecties van exposanten met diverse collecties gericht op het medium fotografie. Een ongeëvenaarde ervaring op twee historische locaties die alle verschillende trends in de fotografie samenbrengen. Want voor de tweede keer wordt de gehele tentoonstelling overgenomen door de stad Los Angeles, waar de foto's te zien zijn in april 2014, in de befaamde Studio's van Paramount Pictures.
 
Paris Photo verwacht dit jaar meer dan 55.000 bezoekers
 
PARIS PHOTO wordt dit jaar georganiseerd rond drie verschillende thema's. In de eerste sectie 'Recent Acquisitions' tonen drie internationale musea en toonaangevende galeries een selectie van hun recente aanwinsten. In 'Private Collection' krijgt u een kijkje in de keuze van een bekende fotoverzamelaar. Dit keer is er een selectie gemaakt uit de 'Falckenberg Collection' van een van de belangrijkste verzamelaars in Europa: HARALD FALCKENBERG.
 
 'TEA TIME' door Alex Timmermans - Collodion Art op FOTOFEVER (Unlimited Grain Gallery)
 
Giorgio Armani een van de hoofdsponsoren, toont al weer de vierde editie van 'ACQUA'; een foto-expositie gewijd aan water. Mede dankzij dit initiatief heeft de Italiaanse modeontwerper het Groene Kruis kunnen voorzien van 52 miljoen liter schoon drinkwater voor projecten in Ghana en Bolivia. Verder worden er foto's tentoongesteld uit de JPMorgan Chase Art Collection, de BMW Art & culture Collection en 135 andere internationale galeries inclusief 27 uitgevers. Leica presenteert fotografie van Cedric Gerbehaye die gebruik maakt van de Leica Monochrome camera en last but not least, een expositie gewijd aan zeven jonge talenten van de 'SFR Jeunes Talents' competitie. 
 
Fotografie Jacqueline Roberts te zien op FOTOFEVER bij Unlimited Grain Gallery
 
Vorig jaar debuteerde Parijs met zijn eerste FOTOFEVER. Tijdens die eerste editie presenteerden 40 galeries toonaangevend werk van diverse jonge fotografen en trok meer dan 11.000 bezoekers. Fotofever richt zich speciaal op verzamelaars, geïnteresseerd in nieuw en jong talent. Van 15 tot 17 november verandert het Carrousel du Louvre in een tempel van fotografie. Van de 43 aanwezige galeries zijn er ook drie Nederlandse galeries vertegenwoordigd op fotofever Parijs, waaronder 'The Unlimited Grain Gallery' uit Nieuwerkerk aan den IJssel. In Parijs debuteren Alex Timmermans, Jacqueline Roberts, Mirjam Appelhof en Claudio Santambrogio. 

Mocht u niet genoeg hebben aan het Grand Palais en de Carrousel du Louvre dan vindt u hieronder het aanbod van enkele andere fototentoonstellingen die u zeker niet mag missen.
 

Académie des Beaux-Arts: Katharine Cooper
24 oktober - 24 november 2013
Institut de France, 23, quai de Conti, 6e arrondissement
 

Le Bal: Mark Cohen - Dark Knees, 1969 - 2012
27 september - 8 december 2013
6, impasse de la Défense, 18e arrondissement
 

Bibliothèque nationale de France Richelieu
Anders Petersen -photographies
13 november - 2 februari 2014
5, rue Vivienne, 2e arrondissement
 

Fondation Calouste Gulbenkian: Present Tense – Photographies du sud de l’Afrique
18 september - 14 december 2013
39, boulevard de la Tour-Maubourg, 7e arrondissement
 

Fondation Cartier pour l’art contemporain: América Latina Photographies 1960 - 2013
19 november - 6 april 2014
261, boulevard Raspail, 14e arrondissement
 

Fondation Henri Cartier-Bresson: Sergio Larrain, Vagabondages
11 september - 22 december 2013
2, impasse Lebouis, 14e arrondissement
 

Hôtel de Ville de Paris: Brassaï, pour l’amour de Paris
8 november - 15 maart 2014
Salle Saint-Jean, 5, rue Lobau, 4e arrondissement
 

Institut Néerlandais: Sanne Sannes The Face of Love
Photographie dans la collection du Rijksmuseum
13 november - 15 december 2013
121, rue de Lille, 7e arrondissement
 

Jeu de Paume: Erwin Blumenfeld (1897 – 1969)
Photographies, dessins, photomontages
15 october - 26 januari 2014
1, place de la Concorde, 8e arrondissement
 

Maison Européenne de la Photographie: Sebastião Salgado - Genesis
25 september - 5 januari 2014
5/7, rue de Fourcy, 4e arrondissement

Absolute tip Yousuf Karsh in het Mona Bismarck American Center - Photo
courtesy of the Estate of Yousuf Karsh
 
TIP: Mona Bismarck American Center: Yousuf Karsh : Icônes du XXe siècle
16 oktober - 26 januari 2014
34, avenue de New York, 16e arrondissement
 

Musée du Quai Branly: Photoquai 2013 : 4ème Biennale des images du monde
17 september - 17 november 2013
37, quai Branly, 7e arrondissement
 

Christie’s Paris: Agathe Gaillard et la photographie : une pionnière à Paris
12 november tot 15 november 2013
9, avenue Matignon, 8e arrondissement
 

Sotheby’s France: Photographies
12 november - 14 november 2013
76, rue du Faubourg Saint-Honoré, 8e arrondissement

1 opmerking:

  1. Ferry, de manier hoe jij mensen kunt inspireren enthousiasmeren is super. Natuurlijk had ik graag Fotofever willen bezoeken maar door omstandigheden gaat mij dat niet lukken. Neemt niet weg dat ik na afloop wel een samenvatting inclusief geweldige foto's op je blog zal tegenkomen.

    BeantwoordenVerwijderen