Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 5 september 2019

ONGEKEND PARIJS


In mijn eerste boek ‘Ongewoon Parijs’ nam ik je al mee naar plekken waar je als toerist nauwelijks komt, maar waar je wel de polsslag van de Franse hoofdstad voelt. Mijn nieuwe reisgids ‘Ongekend Parijs’ is dan ook een logisch vervolg en brengt je opnieuw naar de verborgen werelden in en om Parijs. Midden in de nacht dwalen door de buik van Parijs, wandelen over de Voie Triomphale en het Parijs van de toekomst. Op ontdekkingstocht langs de randen van deze boeiende metropool; Vincennes, Saint-Cloud en Billancourt. Je ervaart wederom unieke belevenissen, waaronder kunst kijken in de diverse wijken en creatieve broedplekken. Struinen over bijzondere voedselmarkten, ‘wining & dining’, waar ik op zoek ga naar de mooiste wijnbars en brasserieën. Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van de Nederlandse glossy ‘Leven in Frankrijk’, schreef het voorwoord.
‘Ongekend Parijs’ is vanaf nu leverbaar en verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder andere Libris, Bol, Edicola Publishers, Bookspot, Scheltema, Boekhandel, Boekhandel Smit, Managementboek, Hebban, Jongbloed, Veltman uitgevers,  Bruna, De Drvkkery, (ja zo wordt het geschreven), Donner en Boekenroute. (De hyperlinks brengen je direct naar de bestelpagina)
Paperback met vele kleurenfoto’s van Parijs, 160 pagina’s, ISBN: 978-94-93160-14-9, prijs € 22,50
Dit is wat je zoal kunt verwachten

DEEL 1: Découvertes parisiennes
Parijse ontdekkingen
Op bezoek bij Alberto Giacometti
De werkplaats van licht
De laatste rustplaats van Les Misérables
Palais de la Porte Dorée
Street art 13
À pied Clignancourt Batignolles
Rusland in Parijs
DEEL 2: Dégustation - Joie de Vivre
Wandelen in de buik van Parijs
De vijf mooiste voedselmarkten van Parijs
Paris à vins
Esprit BrasserieDEEL 3: Dwalen rond de stad
Het Manhattan van Parijs
Cimetière des Chiens
Maisons-Laffitte - Het groene paradijs aan de Seine
Ïle Seguin
Keramiek met de Franse slag
Het park van Saint-Cloud
Van Aznavour tot Ravel
Het kasteel van Vincennes


Deel 4: Handige websites die je verblijf in Parijs nog aangenamer maken.


Een boek vol met ongekende plekken

Diverse reacties:
Een boek vol met insidertips en dit alles op een vertellende manier, met veel achtergrondinformatie en rijk geïllustreerd met veel foto’s van de fotograaf zelf. Een absolute leidraad voor een avontuurlijk weekend of midweek in de Franse hoofdstad.
Edicola Publishers

Waarom zou je alleen een ontdekkingsreiziger in een ver land kunnen zijn? Ferry van der Vliet is een ontdekkingsreiziger door alle buurten van Parijs en een goede ook! Hij neemt wèl de tijd om te wandelen, te observeren, te praten met Parijzenaars en te verdwalen. Geniet van deze gids bestemd voor avonturiers en voor èchte Parijsliefhebbers.
Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur Leven in Frankrijk.

Parijs roept al heimwee op vóór je haar verlaten hebt’, schreef Henry Miller treffend, en hij is niet de enige. Sinds 1968 bezoekt Ferry van der Vliet deze stad meerdere malen per jaar en in al die jaren is hij een ware kenner en liefhebber bij uitstek geworden. In ‘Ongekend Parijs’ leidt hij je weer persoonlijk rond en beperkt hij zich niet alleen tot het Parijs binnen de périphérique maar ook daar buiten. Of het nou gaat om het leven op straat, een aangename markt of brasserie, het oude en het nieuwe Parijs, of delen waar de gewone bezoeker meestal geen voet zet, maar ook het Parijs dat de Parijzenaar zelf allang vergeten is. Deze gids zal je al snel het gevoel geven in een andere wereld rond te dolen.
Diverse online boekenwebsites

Gesigneerde versies kun je rechtstreeks bij mij bestellen. Stuur een email naar fvdvliet@upcmail.nl
€ 22,50 plus portokosten voor Nederland € 4,60 – voor Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, België zijn de officiële Post.nl portokosten € 9,803 opmerkingen:

 1. Ik heb haar in 1960 leren kennen zij woonde in
  Parijs en was bij haar grandvader op vakantie in Varzy ( neevre ) ,deze was een gendarme in ruste zij kon heel mooi schilderen ik ontmoette haar in de natuur bij Varzy bij een heuvel. Ik was toen op oefening met de Nederlandse militairen met een
  radiowagen Wij hebben elkaar veel geschreven en ik wil haar weer vinden om te kijken hoe het met haar is. Zij kent mij als Nico .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben blij je terug te hebben gevonden want ik was je doorheen de jaren verloren. Ik ben in 2013 naar Parijs geweest en gepoogd om weg te blijven van de toeristische hoogtepunten, maar al snel kwam ik erachter dat je als buitenlander er eigenlijk verloren loopt.

  En zeker nu ik zie dat je twee boeken in druk zitten heb ik per direct de twee boeken besteld en kijk ik uit waarheen te gaan bij mijn volgende bezoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen