tag:blogger.com,1999:blog-8927623286359415544.post2113366977710140750..comments2024-03-21T19:41:57.021+01:00Comments on Paris - FvdV | Het reisblog bomvol met tips en inspiratie voor een verblijf in Parijs: SMULLEN IN PARIJSFvdVhttp://www.blogger.com/profile/17865026528271574489noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8927623286359415544.post-86500763758649671352016-02-27T00:22:03.839+01:002016-02-27T00:22:03.839+01:00Beste,
Ik ben op zoek voor een themafeest Parijs ...Beste, <br />Ik ben op zoek voor een themafeest Parijs naar leuke gadgets. Kunnen jullie me helpen waar ik leuke spulletjes of retro dingetjes zou kunnen vinden? Ik had graag de tafels een naam gegeven van de metro van Parijs en zou het fijn vinden mocht ik daar dingen rond vinden. <br /><br />Alvast bedankt.<br /><br />Groeten,<br />CatherineCatherinehttps://www.blogger.com/profile/14990786525189587774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8927623286359415544.post-61782303874240536942015-08-31T22:02:12.793+02:002015-08-31T22:02:12.793+02:00Reacties van Nederlanders wonend in Frankrijk op N...Reacties van Nederlanders wonend in Frankrijk op Nederlanders.Fr<br /><br />Reactie van Susan <br />oh heerlijk verhaal en ik heb het allemaal gegeten wel lang geleden , mijn man leerde mij alles eten in France toen we er nog kwamen met vakantie en nu maak ik sommige dingen zelf , ja dit alles moet blijven de France keuken is très riche .<br /><br />Reactie van <br />"....Men gebruikt hiervoor een zilveren pers die dient om het karkas van een gebraden eend samen te drukken. Van te voren zijn de bouten en borststukken er af gesneden. Het opgevangen sap dient om de saus te binden....." Eend in zijn 'eigen bloed'...<br />Gelukkig maar dat er een 'zilveren' pers! gebruikt wordt!....en dat het beestje vast wel dood is. Mensen doen rare dingen met dieren en deze artikelen van Ferry geven daar een goed beeld van.<br />Gerard.<br /><br />Reactie van Boudewijn Bolderheij <br />Dag Ferry,<br />Ik neem toch aan dat je in Parijs ook vis, kreeft, krab<br />en alle andere vruchten van de zee kunt eten ?<br /><br />Reactie van Ferry van der Vliet <br />@ Boudewijn: En nog veel meer Boudewijn.<br /><br />Reactie van <br />weleens een plateau Fruit de Mèr gegeten? ik vaak ook in Toulouse <br />FvdVhttps://www.blogger.com/profile/17865026528271574489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8927623286359415544.post-71598918083148858302015-08-31T21:59:23.265+02:002015-08-31T21:59:23.265+02:00Reacties van Nederlanders wonend in Frankrijk op N...Reacties van Nederlanders wonend in Frankrijk op Nederlanders.Fr<br /><br />Reactie van Marielle<br />Ferry, had je niet een andere foto kunnen maken i.p.v. die 4 kalfskoppen? Mijn appétit om verder te lezen is meteen over. Het is natuurlijk wel de realiteit in het leven voor vele mensen, maar toch....Ze lijken er vriendelijk uit te zien, maar vraag me af wat hun lijdensweg was. Al hoewel al die andere côtes de veau, escargots, varkensoren etc liegen er natuurlijk ook niet om.<br />Misschien de volgende keer wat meer aandacht aan groente en fruit besteden. Is meer ecologisch en minder dierenleed.<br />Groet, Mariëlle<br /><br />Reactie van Boudewijn Bolderheij <br />Ferry, ik heb gesmuld !<br />Dank je wel.<br /><br />Reactie van Edward Pionne <br />Ja in de oudheid had je in elke wijk wel 10 slagers, en ook die in de zomer de tuindeur open zette, dus de mens van vroeger was beter gewend aan dierenleed, nu kom je het echt bijna nooit meer tegen in woonwijken, maar tsja de dierenhoofden geven wel realistisch tijdsbeeld. <br /><br />Reactie van Susan<br />Ferry een prachtig verhaal weer, ach ja er zijn mensen die bestellen een visje en als de kop er nog aan zit , in zuidelijke landen heel normaal, beginnen ze te gillen ,vooral de dames, wil wel vis maar de kop wil ik niet zien. die kopen natuurlijk ook geen kip op de markt , wel kippenborst in de super. <br /><br />Reactie van Marieleen <br />Dag Ferry,<br />ondertussen heb ik de Parijse hemel gewisseld voor een Madrileens paradijsje. En dus wil ik je graag een gastronomisch geheimpje verklappen. Sinds enige tijd is er een mogelijkheid zich aan te melden bij de "Les Petites Tables" site en zo bijna tweewekelijks een restaurant-adresje doorgestuurd te krijgen waar je (ook vegetarisch en internationaal, heel zeker) 's middags in Parijs kan lunchen voor 10 euro. Je leest het goed. Alle Parijse arrondissementen zitten erin, je kan een zoekfunctie gebruiken en aangeven wat je wensen zijn.<br /><br />Nu heb ik er de laatste tijd veel uitgeprobeerd en deze initiatieven stellen je nooit teleur. Dus als je nog eens in Parijs bent, probeer ze uit. Je eet lekker en heeeeel afwisselend. De locaties zijn ook altijd a-typisch. Je portemonaie zal er niet door geplunderd worden.<br />Smullen maar, groetjes vanuit Madrid. <br />Marieleen<br /><br />Reactie van Eric <br />Hallo Marieleen,<br />Ik heb je tip opgezocht en die site ziet er geweldig uit! https://www.lespetitestables.com<br />Bedankt!<br /><br />Reactie van Hilde <br />En nu het hier tijd is voor dessert, even terugdenken aan het eerste restaurant in Parijs "Maxim's", die de Tarte Tatin serveerde, mmmmmmmmmmm<br />Het was ook de traditie in die vervlogen tijd....om een huwelijksaanzoek te doen.<br /><br />Reactie van Hannie Claeys <br />Fantastisch verhaal, bedankt!<br />FvdVhttps://www.blogger.com/profile/17865026528271574489noreply@blogger.com