woensdag 2 juli 2025

NIEUWE HARING À LA HILTON

Het was denk ik de laatste haringparty van het nieuwe haringseizoen 2025. Dinsdag 1 juli vond de 30e editie van het Hilton Haring Feest 2025 plaats, de ceremoniële overhandiging van het vaatje duurzaam gevangen Hollandse Nieuwe van Versvishandel Jan van As. En zoals gewoonlijk ‘Hiltonwaardig’ gebeurde dat ook weer op een spectaculaire manier. Want hoe vaak zie je de Algemeen Directeur van het Hilton Amsterdam abseilend vanaf de hoogste etage van het hotel. Samen met vier even zo dappere dames laveerde Alessio Colavecchio met het vaatje vers gevangen haring van etage naar etage. Negen etages naar beneden, je moet het maar durven om vervolgens, onder luid gejuich van de honderden gasten, samen met Gerard de Graaf, Commercieel Directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam, officieel deze jubileum versie van het Hilton Haring Feest te openen.






Het vaatje Hollandse Nieuwe is onderweg









Arrivé






Het vaatje wordt overhandigd aan Gerard de Graaf, Commercieel Directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam

In 1992, 33 jaar geleden, organiseerde Roberto Payer de allereerste  haringparty in het Hilton hotel te Amsterdam. Het Hilton haringfeest is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in tout Amsterdam en ver daarbuiten. Honderden gasten uit de Amsterdamse zakenwereld, kunst en cultuur, horeca en reisbranche hadden weer gehoor gegeven aan de persoonlijke uitnodiging van Hilton Amsterdam General Manager Alessio Colavecchio. Sinds augustus 2015 heeft Colavecchio de dagelijkse leiding over het Hilton op de Apollolaan, waar hij destijds  als restaurant-medewerker begon en diverse posities bekleedde. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar het Hilton Lake Como om zich in februari 2022 fulltime bezig te houden met Hilton Amsterdam.



Zoals altijd stonden de vele sponsoren garant voor verzorging van de honderden gasten




 




Zee van smaak

Dit jaar was de ‘nieuwe haring’ perfect op tijd en natuurlijk weer vetter en nog lekkerder dan voorgaande jaren. Zelfs van uitzonderlijke kwaliteit volgens vissers en verwerkers. De gehele jaarvangst van  Hollandse Nieuwe wordt in zo’n zes weken gevangen. Dat de ‘Hollandse Nieuwe’ uit de kust voor Nederland komt, is al jaren niet meer het geval, maar dat deert niemand. Het gaat om het oer-Hollandse proces dat zorgvuldig wordt bewaakt door Nederlandse handelaren vlak na de vangst van de haring voor de kust van Noorwegen, Denemarken en een stukje Schotland. Daar vindt een delicaat proces plaats van vangen, kaken, zouten, rijpen en invriezen. Volvette omega 3-bommetjes met een vetpercentage dit jaar van  boven de 20%.

 


Het 30e Hilton Haring Feest kan beginnen




Het was dus weer genieten. Haring happen bij de staart hoort natuurlijk bij het Hilton haringfeest. Zeker als je kunt vertoeven in de luxueuze sferen van het Hilton. Het Hilton Amsterdam blijft toch iconisch, met haar rijke geschiedenis. Met de Half Moon Lounge, Garden Terrace en Roberto’s Italiaanse restaurant is het een favoriet van locals en toeristen. John Lennon en Yoko Ono voelden zich er ooit thuis en een prachtige suite herinnert nog steeds aan hun verblijf. Uw blogger was er natuurlijk weer bij. Hadden ze in Parijs ook maar zo’n event!



De beide gastheren Gerard de Graaf, Commercieel Directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam (l) en Alessio Colavecchio Algemeen Directeur Hilton Amsterdam (r)



Alessio Colavecchio geflankeerd door Vincent Huizinga (l), en Mees Besselaar (r) van VM Hospitality 


Fotograaf en kunsthandelaar Nico Koster (r) In 1969 maakte hij samen met Henk van der Meijden een reportage over de “Bed-in-for-Peace” van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel te Amsterdam. Met Diana Kok- fotograaf (l)


Dirk Zeelenberg, acteur en presentator wordt ter plaatse geïnterviewd door Shownieuws, daarna is het tijd voor de Hollandse Nieuwe




Frits Huffnagel, adviseur, presentator en opiniemaker (l) en Annemarie van Gaal, ondernemer, investeerder, auteur columnist en televisiepersoonlijkheid druk in gesprek


Het bleef nog erg lang gezellig en druk




En bij 38 graden was het smeren en smeren, ook daar voor werd gezorgd




De 'mannen' van Versrvishandel Jan van As bleken onvermoeibaar



en de gastvrouwen van Hilton Amsterdam ook



Ook uw blogger heeft genoten, met dank aan Alessio Colavecchio voor de persoonlijke uitnodiging




Geen opmerkingen:

Een reactie posten