Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 7 februari 2013

PARIJS VERTICAAL (DEEL 2)

Parijs is de metropool waarover het meest wordt gepraat, over wordt geschreven, over wordt opgeschept en over wordt gedroomd. Mijn reizen naar Parijs met goede vrienden en vriendinnen zijn onvergetelijk vol met herinneringen (l--0l) die in mijn hersenpan staan gegrift. Parijs als stad der liefde, het mekka van de kunstenaars, stad van geleerden en intellectuelen, stad van flaneurs. Een verblijf in Parijs is altijd een speurtocht maar de 'innerlijke stad', het verlangen de stad niet alleen te ontdekken maar ook om je Parijzenaar te voelen. Die aantrekkingskracht heeft de stad natuurlijk aan haar schoonheid te danken, maar ook aan haar boeiende verleden als cultureel hart van Europa. Het kan geen toeval zijn dat al deze attributen verband houden met de aangename kanten van het leven, 'leven als God in Frankrijk'.
 
Place Vendôme - Opéra Garnier, place Diaghilev - Printemps, rue de Provence
 
Mijn affectie ligt in belangrijke mate in het ontastbare van de stad. De boeken die er zijn geschreven, de kunst die er is gemaakt, de mode die er is ontworpen, de liederen gecomponeerd en de liefde die er is opgebloeid. Dat is allemaal gebeurd in mijn stad, mijn Parijs.
Le Marais, place des Vosges - La Procope, Cour du Commerce St-André - Rue de Rivoli
 
Alle foto's komen uit mijn boek 'Parijs Verticaal'. Niet slechts een verzameling foto's van de populairste plekken in de stad; maar bedoeld als een uitnodiging om te dromen, te genieten van een tijdloze reis, en een mogelijkheid om uzelf te verliezen in een prachtig avontuur, vol schoonheid en emoties. Beleef het en laat u verleiden door de charmes van Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten