Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 25 november 2021

RONDOM PARIJS

Met dit boek maak ik mijn trilogie over Parijs compleet en het is sinds 10 november 2021 te koop of zelfs persoonlijk gesigneerd bij mij te bestellen.



Op die zeldzame dagen dat de vreugden van Parijs worden weggedrukt door de drukte van het stadsleven, is het omringende kalme platteland van het île-de-France een volmaakt toevluchtsoord. Deze regio is een streek met een rijke historische erfenis en een groot architecturaal en artistiek erfgoed. Het is het historisch hart van Frankrijk en de meest bezochte vakantiebestemming ter wereld. Niet in de laatste plaats door Parijs, wereldberoemde stad en de hoofdstad van Frankrijk. Maar zelfs als Parijs hier niet zou liggen, dan is er in de regio Île-de-France genoeg te doen. Dit deel van Frankrijk bezit vele andere parels, zoals musea, prachtige kastelen, voormalige abdijen, oude steden, romantische parken en tuinen, maar ook bossen, groene valleien en plassen voor recreatieve activiteiten. De bossen vormden vroeger het toneel voor jachtpartijen van koningen en prinsen en zijn bij uitstek een plek voor ontspanning en recreatie. Val-d’Oise in het noorden, Seine-et Marne in het oosten, Essonne in het zuiden en Yvelines in het westen vormen een ware groene rand om Parijs. Het onthult niet alleen de lange en rijke geschiedenis van de streek, maar ook van heel Frankrijk met maar liefst drie koninklijke residenties: Versailles, Fontainebleau en Rambouillet. Deze regio is zo divers dat het iedere bezoeker oprecht versteld zal doen staan en die tal van kunstenaars heeft geïnspireerd.



 Interview met het ED Eindhovens Dagblad

De ringweg van Parijs, de périphérique, scheidt het centrum van Parijs als een moderne stadsmuur van de buitenwijken. Voor diegene die even de hectiek van de hoofdstad wil ontvluchten is het île-de-France dé regio met de meest geweldige topattracties. Natuurlijk kent iedereen het grootste kasteel van de wereld, het kasteel van Versailles, met haar prachtige tuinen dat jaarlijks 10 miljoen bezoekers lokt, maar in deze reisgids ‘Rondom Parijs’ neem ik jullie mee naar enkele van de mooiste streken en plaatsen gesitueerd rond de Franse hoofdstad, Het zijn de perfecte bestemmingen voor een dagje uit, cultureel, educatief, recreatief of gewoon leuk. We bezoeken de minder bekende speelplaatsen van koningen en koninginnen, overblijfselen van abdijen, priorijen en kloosters, imponerende torens en weidse vergezichten. We gaan op bezoek bij impressionisten en brengen de laatste eer bij beroemdheden, kortom uitstapjes buiten de gebaande paden. Voor het gemak heb ik alles geclusterd in dagtrips, zodat je niet van hot naar haar wordt gestuurd en natuurlijk voorzien van mijn eigen fotografie. De selectie is uniek en bied je de kans om het île-de-France te bereizen zoals dat nog nooit met één reisgids mogelijk was. Laat je verleiden door de charmes van deze prachtige streek en een ‘dejeuner sur l’herbe’ is soms maar een kwartier met de trein verwijderd.



 Saint-Denis, de necropolis van koningen en koninginnen 

Om je ontdekkingstocht nog makkelijker te maken is ‘Rondom Parijs’ ingedeeld in vier delen vol met bezienswaardigheden, die vlak bij elkaar liggen.

 

DEEL 1: DE NOORDKANT VAN PARIJS

Pierrefonds

Chantilly, thuis bij de hertog van Condé 

Royaumont, een koninklijke abdij

Vincent, Sterren sterrennacht

Saint-Denis, de necropolis van koningen en koninginnen 

                                              


 Royaumont, een koninklijke abdij 

DEEL 2: HET OOSTEN EN ZUIDOOSTEN

Château de Vincennes, stenen hebben een ziel 

De Château de Seine-et-Marne tour 

Het schildersdorpje Barbizon

De ‘grandeur’ van Fontainebleau

In de voetsporen van Sisley


In de voetsporen van Sisley 

 

DEEL 3 : HET ZUIDEN EN ZUIDWESTEN

Het park van Sceaux; de visie van Le Nôtre

Moderne kunst in het Mac-Val 

Cité de la Céramique

Verleden en heden; Domaine Nationale de Saint-Cloud

 


 Verleden en heden; Domaine Nationale de Saint-Cloud  


DEEL 4: HET WESTEN

Koningsstad Versailles

Speelplaats van een Zonnekoning

Bièvres, stad van de fotografie

Domaine de Dampierre

Rochefort-en-Yvelines

Rambouillet, van koninklijk jachtkasteel tot knooppunt   van internationale betrekkingen

De mystieke aantrekkingskracht van Chartres

Montfort-l’Amaury; thuis bij de Rich & Famous

Maisons-Laffitte;, Cite du cheval 

De koninklijke stad Saint-Germain-en-Laye

Giverny; Monet’s tuin van verbeelding

RER-V ; fietsend door de regio

 

Speelplaats van een Zonnekoning


          De koninklijke stad Saint-Germain-en-Laye 

 

Rondom Parijs is verkrijgbaar bij elke goede boekhandel en natuurlijk ook online. 160 pagina’s dik en meer dan 300 kleurenfoto’s speciaal vervaardigd voor deze gids. Het voorwoord is geschreven door Z.E. Mr. Pieter de Gooijer, onze ambassadeur in Frankrijk. Prijs € 24,50

ISBN:  978-94-93201-96-5

De trilogie compleet



Geen opmerkingen:

Een reactie posten