Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zaterdag 22 april 2023

PARIJS ANDERS BEKEKEN

Elke bestemming heeft een onverteld verhaal

De Parijse monumenten maken door hun geschiedenis en hun indrukwekkende architectuur ongetwijfeld deel uit van de charme van de Franse hoofdstad. Het erfgoed van Parijs wordt ook voortdurend vernieuwd door zijn prachtige architecturale projecten die het imago van deze culturele metropool keer op keer versterken. Maar net als in mijn vorige reisgidsen ‘Ongewoon Parijs’ & ‘Ongekend Parijs ga ik er van uit dat jij als bezoeker inmiddels bekend bent met de toeristische iconen van de stad. Dus in ‘Parijs anders bekeken’ zie ik de iconen als uitvalsbasis en wijs ik je onderweg op plaatsen, verborgen schatten en thema’s die je zullen verrassen, maar ook het Parijs van de Parijzenaar. Je ontdekt nieuwe hotspots als bewijs dat de stad zich steeds blijft vernieuwen, want Parijs is ook een stad van tegenstellingen. En met een uitklapbare voor- en achterzijde ontdek je ook nog eens mijn favoriete top 10. 

Ook dit keer was het een uitdaging om je kennis te laten maken met wat ik ‘mijn Parijs’ noem. Elk hoofdstuk bevat een ontdekking waardoor je het verleden en het heden van de stad steeds beter leert kennen, bedoeld als uitnodiging om te dromen, te genieten van tijdloze plekken en vervolgens jezelf te verliezen in een prachtig avontuur vol schoonheid en emoties. Want over een ding zijn wij het beiden eens: wij zijn geen toeristen! We willen niet meer in lange rijen staan voor de toeristische attracties of met een ’hop on – hop off’ bus gesleurd worden langs de vele monumenten van Parijs. Wij zijn bij elk bezoek weer op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Daarom is mijn vierde Parijsboek ook geen reisgids maar zie je mij meer als een bevriende gids die je meeneemt buiten de gebaande paden. Friso Wijnen, Ambassaderaad en hoofd cultuur en communicatie van de Nederlandse Ambassade in Frankrijk schreef het voorwoord.

 


‘Parijs Anders bekeken’ is vanaf de eerste week mei 2023 leverbaar en verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij onder andere Libris, Bol, Edicola Publishers, Bookspot, Scheltema, Boekhandel, Boekhandel Smit, Managementboek, Hebban, Jongbloed, Veltman uitgevers,  Bruna, De Drvkkery, (ja zo wordt het geschreven), Donner en Boekenroute.

‘Parijs Anders bekeken’ is een uitgave van PassePartout reisgidsen en na ‘Ongewoon Parijs’, ‘Ongekend Parijs’ en ‘Rondom Parijs’, de vierde reisgids van journalist, blogger en fotograaf Ferry van der Vliet.

Paperback met vele kleurenfoto’s van Parijs, 160 pagina’s.

ISBN: 978-94-93300-26-2, prijs € 24,50

 

Dit is wat je zoal kunt verwachten 
Ode aan Dior 

Thuis bij monsieur Azzedine

Op bezoek bij tijdgenoten: Brancusi en Giacometti

Afdalen in de Parijse riolering

De laatste rustplaats van Les Misérables

Palais de la Porte Dorée

Het atelier des Lumières

Hôtel de la Marine


 


De liefde voor eten

Een nachtwandeling in de buik van Parijs

De vijf mooiste voedselmarkten van Parijs

De kweekschool van de Franse gastronomie

Esprit Brasserie

Bouillons

Cave à vins, du vin, du pain, du…..

 Parc de Bagatelle, een verborgen parel

‘À pied’, Clignancourt – Batignolles

Het dorp Batignolles

Cimetière des Batignolles

Het grootste openluchtmuseum van urban art

Rusland in Parijs


 Rodin in Meudon

Terug naar de dertiger jaren

Een reis door de wereld en door de tijd

Een wandeling door het Manhattan van Parijs

Het oudste dierenkerkhof ter wereld

Handige websites die je verblijf in Parijs nog aangenamer maken.

 

Gesigneerde versies met officiële preegstempel kun je vanaf mei 2023 rechtstreeks bij mij bestellen. Stuur een email naar fvdvliet@upcmail.nl

€ 24,50 plus verzendkosten. Voor Nederland € 4,85 – voor Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, België zijn de officiële Post.nl portokosten € 9,00 

Let op als u al in het bezit bent van ‘Ongekend Parijs’. Parijs anders bekeken is een update van Ongekend Parijs echter met een geheel nieuwe vormgeving en vele nieuwe toegevoegde hoofdstukken zoals:

Zoals Ode aan Dior

Op bezoek bij Brancusi

Afdalen in de Parijse riolering

Hôtel de la Marine

De liefde voor eten

De kweekschool van de Franse gastronomie

Bouillons

Parc de Bagatelle, een verborgen parel

Cimetière Batignolles

Een reis door de wereld en de tijd, Musée Albert Kahn

Rodin in Meudon

Terug naar de dertiger jaren

Al met al toch veel nieuws onder de Parijse zon.1 opmerking:

 1. Beste heer van der Vliet,
  Vandaag kwam ik onbedoeld op uw blog en website – maar wát een verademing! Geweldig! Vlot geschreven, goed gedocumenteerd, en écht het “andere Parijs”.
  Mes compliments, monsieur!
  Vanaf nu heeft u er een fan bij. Ik wil uw blogs wel blijven volgen. Alleen al de les over het zuivere drinkwater is goud waard.

  Nota bene: bent u bekend met de boeken van o.a. Lorànt Deutsch (Metronome), Luc Sante (Het andere Parijs), Philip Freriks (o.a. De meridiaan van Parijs), Dirk Velghe (De ziel van Parijs) en de wandelgids “Parijs a la Carte” van Els van der Vos (overleden 3-2-2017) en Jenny Luten.
  Allemaal inspirerende, bijzondere wandelingen, met passie en liefde voor Parijs geschreven.

  Omdat ik bij uw blog hetzelfde gevoel heb, heb ik bij mijn boekhandel (de Drvkkery) inmiddels uw boek “Parijs anders bekeken” besteld en ik verheug me erop!

  Vriendelijke groet,
  Een groot Parijsliefhebber,
  Jack Kapitein

  BeantwoordenVerwijderen