Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

woensdag 21 september 2011

WAT EEN UITZICHT

Het overkwam mij na een wandeling in de Parijse wijk Passy. Ik was de Seine overgestoken via de prachtige dubbele brug; de pont Bir Harkeim. De pont Bir Harkeim is opgenomen in het register van historische monumenten. Deze metalen voetbrug met daarop een weg en een metrospoor, werd gebouwd in 1878 voor de Wereld tentoonstelling, op elke kant van het Ile des Cygnes. Toen de Passy voetbrug genoemd. Vanaf het eiland en de brug heb je een prachtig vergezicht op de Eiffeltoren. Ik nam de trappen omhoog bij het metrostation Passy en vervolgde mijn weg via de rue de l'Alboni en vervolgens rechtsaf de boulevard Delessert op om onverwachts aan de zijkant van het prachtige Palais de Chaillot uit te komen, een souvenir van de wereldtentoonstelling van 1937. Het was rond lunchtijd en dacht ineens aan een lunchadresje wat ik tegengekomen ben in het boekje Paris par desus les toits van Agnès Taravella, met daarin 53 onverwachte ontdekkingen met een prachtig uitzicht. Samen met mijn fotocompaan konden wij genieten van een eenvoudige lunch vergezeld van onderstaand uitzicht.


Een lunch bestaande uit een quiche Lorraine, salade, een glas rode wijn en als dessert een heerlijke Fromage Blanc. Kosten per persoon slechts € 16,00 (kijk nog even naar het uitzicht) In september 2007 heropende het Musée des Monuments Francais opnieuw zijn deuren na een verbouwing van ruim 10 jaar. Een museum over het Franse architecturale erfgoed in de oostelijke vleugel van het Palais de Chaillot. Bij de ingang kunt u zo doorlopen naar het Cafe Carlu. Een modern zelfbedieningsrestaurant met een interieur in de kleuren oranje en wit. De verlichting is van Ingo Maurer, Tafels en stoelen van Ron Arad en het servies is een ontwerp van Philippe Stark. Een overvloed aan keuzes uit heerlijke salades, diverse quiches, sandwiches en verleidelijke desserts. Voor de keuken tekent de traiteur Marc Veyrat. Het uitzicht vanuit het terras over het Trocadero met zijn fonteinen richting de Eiffeltoren is adembenemend.


Een stuk chiquer, trendier maar ook een stuk duurder is het Café de l'Homme aan de andere zijde van het paleis met het zelfde uitzicht, weliswaar gespiegeld. Hier kunt u ook 's avonds terecht om te genieten van de lichtshow op de Eiffeltoren op elk heel uur.

Café Carlu, place du Trocadero 1, 16e arrondissement, metro Trocadero, geopend van woensdag tot en met maandag van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Café de l'Homme, place du Trocadero 17, 16e arrondissement, metro Trocadero, alle dagen geopend van 12.00 uur tot 02.00 uur.

Le guide Paris par-dessus les toits. "Les meilleurs lieux pour voir Paris d'en haut". Agnès Taravella. EAN 978-2-86253-443-5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten