Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

woensdag 28 september 2011

IN DE VOETSPOREN VAN STARCK

Parijs is terug van een lange augustusvakantie en dat is duidelijk te merken. De stad bruist weer van energie met allerlei evenementen. Voor het eerst was Parijs gastheer van zijn officiële PARIS Design Week, van maandag 12 tot en met zondag 18 september. Dit na het succes van soortgelijke evenementen, waaronder ons eigen Eindhoven met de Dutch Design Week, The London Design Festival, Milaan met de Milan Design Week, Tokio en Moskou.

Parijs als geboorteplaats van de Haute Couture maar ook van design, kon natuurlijk niet achterblijven. Denk aan grote Franse namen als: Philippe Starck, Charlotte Perriand, Jean-Michel Frank en  Ronan & Erwan Bouroullec. Parijs is al jaren een essentiële incubator van talenten die jaarlijks meer dan 8.000 internationale ontwerpers en creatieven aantrekt voor diverse studierichtingen.De evenementen werden gehost op zes uitzonderlijke locaties waaronder het opkomende quartier Austerlitz (Cité de la Mode et du Design), rue Faubourg Saint Antoine en de gebieden rond place de la Bastille, -Republique,  de Champs Élysées, Trocadero, Les Halles, de Marais en het mekka van winkelend Parijs: Madeleine en Opéra. Met meer dan 195 exposanten vanuit de hele wereld. Frankrijk natuurlijk met Cinna, Ligne Roset en Moissonnier. Maar ook Italiaanse krachtpatsers waaronder: Cassina, Poltrona Frau en Padova Cappellini. Verder ook veel aandacht voor design uit Japan en Noorwegen. Mijn absolute favoriet; Jorge Ayala van designstudio [Ay]A, met zijn blik op architectuur en design als ware het haute couture. Vergeet ook zeker niet zijn fotowebsite te bekijken.
Iedereen kon gratis gebruikmaken van de Citroënpendeldiensten. Etienne Cochet, de oprichter van Maison et Objet, vond dat Parijs op het design gebied genoeg te bieden heeft om er een terugkerend event van te maken. Hij pakte dan ook meteen groots en professioneel uit. Om in de Design sferen te blijven begaf ik mij, moe maar voldaan, voor een uitstekend diner en een goede nachtrust, naar het super trendy Mama Shelter. Oh ja, ook een ontwerp van Phillipe Starck.


Mama Shelter, rue de Bagnolet 109, 20e arrondissement, metro Gambetta, Porte de Bagnolet, Alexandre Dumas of Maraîchers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten