Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

maandag 4 februari 2013

PARIJS VERTICAAL

Parijs, een unieke stad die vibreert met emoties en beelden. Geen andere stad biedt de bezoeker een zo'n intrigerende mix van architectuur, monumenten, kunstschatten en eten als Parijs. Geen wonder dat de lichtstad door velen wordt beschouwd als de mooiste stad ter wereld. De charme van Parijs schuilt evenzeer in haar grootsheid, als in haar kleine verborgen schatten. Parijs is intiem, maar niet geheim; sprankelend, maar niet vulgair; spectaculair, maar niet gemaakt.
 
Graffity Jef Aerosol, Place Igor Stravinsky - Printenps, boulevard Haussmann - Musee National d'Art Moderne, Centre Pompidou
 
In deze blog laat ik u het Parijs zien, zoals ik haar wil laten zien aan goede vrienden, die gevoelig zijn voor de sfeer en de verleidingen van deze stad. Een Parijs dat bestaat uit gestolen momenten uit vervlogen tijden. Een Parijs waar u kunt genieten van kleine pleziertjes en immense schoonheid. Deze veelbezongen, fraaie stad aan de Seine, houdt ieder jaar duizenden bezoekers in haar ban. Henry James schreef eens; “Parijs is de grootste tempel die ooit is gebouwd ter ere van materiële geneugten en de streling van het oog”. Hemmingway vond Parijs de feestzaal van het leven.
 
 Bir Hakeim, metrolijn 6; Nation Charles de Gaulle Etoile - Station Abbesses, place des Abbesses - Jaures, metrolijn 2; Nation Porte Dauphine
Ja, ik geef het toe, ik ben hopeloos verliefd op deze stad, want Parijs is een stad die alles in overvloed heeft, grootsheid en glorie, rijkdom en macht, traditie en temperament, esprit en nonchalance; Savoir Vivre!  Dat Parijs een vrouw is, daar kan geen misverstand over bestaan: Mistinguett zong het al: Paris c'est une blonde, qui plâit à tout le monde.
 Place du Trocadero et du 11 Novembre - Tour Eiffel, Parc du Champ de Mars - Uitzicht vanaf Centre Pompidou
 
Deze foto's komen uit mijn boek 'Parijs Verticaal'. Niet slechts een verzameling foto's van de populairste plekken in de stad; maar bedoeld als een uitnodiging om te dromen, te genieten van een tijdloze reis, en een mogelijkheid om uzelf te verliezen in een prachtig avontuur, vol schoonheid en emoties. Beleef het en laat u verleiden door de charmes van Parijs.

Wordt vervolgd.

1 opmerking:

  1. I had fun reading this post. Very informative as well. I didn’t know the procedure can be easy. your blog is very nice.Thanks for posting this important blog on your website. I appreciate your efforts to bring such a huge list for us. Nice feeling by reading this types of things…thanks…
    vakantiehuisje frankrijk

    BeantwoordenVerwijderen