Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zondag 30 oktober 2011

EEN PARIJS SPECIAL

Elke keer als ik een boekhandel binnenstap ga ik op zoek naar publicaties over Parijs. Zo stapte ik afgelopen week een AKO-winkel binnen om postzegels te kopen. Automatisch neus ik dan even tussen alle bladen waaronder; En France, En Route en Paris Capitale. Plots valt mijn oog op de glossy genaamd Parijs. Een uitgave van "Leven in Frankrijk".


Als Parijskenner kijk ik altijd kritisch naar dit soort bladen omdat het vaak een samenraapsel is van plekken, die in de gebruikelijke reisgidsen al uitgebreid zijn omschreven. Maar eerlijk is eerlijk deze glossy is duidelijk anders. Fraai vormgegeven met mooie foto's van fotograaf JurjenDrenth. Inès de la Fressange, dè icoon van de Parijse vrouwelijkheid, onthult de do's en don'ts voor een Parisienne. Verder een artikel over de mooiste brasseries in Parijs, waaronder die van de FLO groep en allemaal in het bezit van een man; Jean Paul Bucher. Vijf bekende Nederlanders tonen hun favoriete Parijse plekjes en Philip Freriks neemt u mee naar drie bijzondere parken. Ook ondergetekende komt in dit blad tips tegen die zeker de moeite waard blijken te zijn, zoals het rariteitenkabinet Deyrolle en het Château de Méridon. "Parijs" is een unieke bewaargids met heel veel inside-tips die ik u zeker kan aanbevelen. Het allerbeste uit de Lichtstad, maar het allerbeste is de prijs, slechts € 5,45

Geen opmerkingen:

Een reactie posten