Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zondag 27 november 2011

KERST IN PARIJS (2)

Door het jaar heen zijn het elkaars concurrenten, maar eens per jaar komen deze topstukken uit de wereld van de mode, design en bouwkunst bij elkaar voor een bijzonder initiatief. Dit jaar alweer voor de 16e keer:  "l’Association  Les Sapins de Noël des Créateurs".  Inmiddels een mondiaal evenement, waar kerstbomen ontworpen door grote namen waaronder  onder andere Christian Dior, Gucci, Hermès, Chanel, Louis Vuitton, Sonia Rykiel, Jean-Paul Gaultier, Zaha Hadid, Norman Foster, Olivia Putman enz. geveild gaan worden en de opbrengst ten goede komt aan kankeronderzoek. De inspiratie voor dit bijzondere idee kwam van modejournaliste en producer Marie-Christiane Marek (Paris Première, France 2, et TV5 Monde).

Photo credits: l’Association  Les Sapins de Noël des Créateurs; Jean Paul Gaulthier, Louis Vuitton.Deze unieke kerstbomen zijn te bezichtigen van 2 december tot en met 7 december in het prachtige Hôtel Salomon de Rothschild (gebouwd in 1872 - 1878) in het 8e arrondissement aan de rue Berryer nr 11. Het gebouw was vroeger de thuisbasis van Centre National de la Photographie en nu alleen in gebruik voor bijzondere evenementen. Tip: de gerenommeerde tuin is open voor het publiek en zeer de moeite waard. Op 5 december vindt er een groot gala diner plaats inclusief de veiling en deze wordt life uitgezonden door de Franse TV zender TV5 Monde en is te zien in meer dan 203 landen. De presentatie is zoals altijd in handen van mevrouw Marek zelf, samen met een bekende modeontwerper. (2008: Jean-Paul Gaultier, 2009: Christian Lacroix)

Photo credits: l’Association Les Sapins de Noël des Créateurs; Jakob & Macfarlane, Hermès.

Dit jaar zijn de ontwerpen die geveild gaan worden van: Ali Mahdavi, Barbara Rihl, Chanel, Christian Biecher, Christian Ghion, Chantal Thomass, Christophe Josse, Damien Da Rocha, Diane Von Furstenberg, Dior, Dries Van Noten, Dsquared, Elie Saab, Esmod, Jean-Claude Jitrois, Jean-Paul Gaultier, Jean-Jacques Ory, Jean-Charles de Castelbajac, José Lévy, Louis-Marie de Castelbajac, Louis Vuitton, Les Garçons, Mathilde de L'Ecotais, Maxime Simoëns, Marc-Antoine Barrois, Olivia Putman, Pierre Hermé, Rachid Khimoune, Ruben Alterio, Sonia Rykiel, Stéphane Rolland, Sébastien Parfait, Smalto, Stella McCartney, Thanos Kyriakides, Blind Adam et Trussardi.

Tip: Vergeet niet door te scrollen naar mijn blog Kerst in Parijs (1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten