Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 28 april 2011

PARIJS ZWART OP WIT


Voorzijde boek Parijs Zwart op Wit

Negen maanden heb ik gewerkt aan mijn boek “PARIJS ZWART OP WIT”. En als ik een uitgever kan vinden gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Sinds 1968 bezoek ik deze stad gemiddeld driemaal per jaar en elke keer als ik er ben ontdek ik weer nieuwe dingen.  Columnisten, schrijvers, chansonniers,  cineasten, fotografen zien al generaties lang Parijs als hun optimale inspiratie. Er is geen stad waar meer boeken over geschreven zijn dan Parijs. Ik kan er over mee praten want in mijn collectie staan meer dan 130 boeken. Je zou zeggen dan weet je toch alles al over deze stad. Wat voegt jouw nieuw boek dan nog toe? Toegegeven; van ieder boek kende ik al 90% van de aangegeven plekken. Voor mij is die steeds vernieuwende 10% van groot belang. Dat mooie straatje, die verborgen passage, die prachtige wandeling of fietstocht, dat ene restaurant , de vergeten spoorlijn,  het onbekende Parijs, dat is wat mij steeds verbaast en boeit. Ik noem ze mijn juweeltjes en dat is waar dit fotoboek over gaat.

4 opmerkingen:

 1. Beste Ferry,

  Sinds ik je ken heb je het er over gehad om dit te doen. We zijn blij te zien dat je het voor elkaar hebt, zoals altijd.
  Het ziet er in ieder geval fantastisch uit

  Ik ga je boek in ieder geval kopen!

  Succes,

  Rob van Vliet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Ferry,
  Mooie foto! Wij zijn benieuwd naar je andere werk.
  Dat jij, net als ik, een professionele achtergrond hebt in de fotografie wisten Monique en ik niet. Jouw bericht is dus een leuke verrassing! We hopen dat het je lukt om je fotoboek over Parijs uit te geven.
  Ook wij komen regelmatig in Parijs. Enkele foto's van Parijs heb ik kortgeleden gepubliceerd op mijn website www.photofrings.nl
  Zelf heb ik ooit mijn foto opleiding gevolgd aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Ook heb ik veel geleerd van Peter Charpentier, in de tijd dat ik bij GraViCO in Rotterdam werkte. Jij zult vast van hem les hebben gehad op de MTS in Den Haag.
  Ik heb het volgen van je blog al geactiveerd en ben benieuwd naar je fotowerk.

  Groet, ook van Monique,
  Henk Frings

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Ferry,

  Lang gewacht, nooit gedacht en toch gekomen :-)

  Gefeliciteerd met het live gaan van je prachtige blog en ik ben benieuwd naar je boek.

  groetjes,
  Rob Engels

  BeantwoordenVerwijderen