Het was denk ik de laatste haringparty van het nieuwe haringseizoen 2025. Dinsdag 1 juli vond de 30e editie van het Hilton Haring Feest 2025 plaats, de ceremoniële overhandiging van het vaatje duurzaam gevangen Hollandse Nieuwe van Versvishandel Jan van As. En zoals gewoonlijk ‘Hiltonwaardig’ gebeurde dat ook weer op een spectaculaire manier. Want hoe vaak zie je de Algemeen Directeur van het Hilton Amsterdam abseilend vanaf de hoogste etage van het hotel. Samen met vier even zo dappere dames laveerde Alessio Colavecchio met het vaatje vers gevangen haring van etage naar etage. Negen etages naar beneden, je moet het maar durven om vervolgens, onder luid gejuich van de honderden gasten, samen met Gerard de Graaf, Commercieel Directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam, officieel deze jubileum versie van het Hilton Haring Feest te openen.
Het vaatje wordt overhandigd aan Gerard de Graaf, Commercieel Directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam
In 1992, 33 jaar geleden, organiseerde Roberto Payer de
allereerste haringparty in het Hilton
hotel te Amsterdam. Het Hilton haringfeest is inmiddels uitgegroeid tot een
begrip in tout Amsterdam en ver daarbuiten. Honderden gasten uit de Amsterdamse
zakenwereld, kunst en cultuur, horeca en reisbranche hadden weer gehoor gegeven
aan de persoonlijke uitnodiging van Hilton Amsterdam General Manager Alessio
Colavecchio. Sinds
augustus 2015 heeft Colavecchio de dagelijkse leiding over het Hilton op de
Apollolaan, waar hij destijds als
restaurant-medewerker begon en diverse posities bekleedde. Tussendoor maakte
hij nog een uitstapje naar het Hilton Lake Como om zich in februari 2022
fulltime bezig te houden met Hilton Amsterdam.
Zee
van smaak
Dit
jaar was de ‘nieuwe haring’ perfect op tijd en natuurlijk weer vetter en nog
lekkerder dan voorgaande jaren. Zelfs van uitzonderlijke kwaliteit volgens
vissers en verwerkers. De gehele jaarvangst van Hollandse Nieuwe wordt in zo’n zes weken
gevangen. Dat de ‘Hollandse Nieuwe’ uit de kust voor Nederland komt, is al
jaren niet meer het geval, maar dat deert niemand. Het gaat om het
oer-Hollandse proces dat zorgvuldig wordt bewaakt door Nederlandse handelaren
vlak na de vangst van de haring voor de kust van Noorwegen, Denemarken en een
stukje Schotland. Daar vindt een delicaat proces plaats van vangen, kaken,
zouten, rijpen en invriezen. Volvette omega 3-bommetjes met een vetpercentage
dit jaar van boven de 20%.
Het
was dus weer genieten. Haring happen bij de staart hoort natuurlijk bij het
Hilton haringfeest. Zeker als je kunt vertoeven in de luxueuze sferen van het
Hilton. Het Hilton Amsterdam blijft toch iconisch, met haar rijke geschiedenis.
Met de Half Moon Lounge, Garden Terrace en Roberto’s Italiaanse restaurant is
het een favoriet van locals en toeristen. John Lennon en Yoko Ono voelden zich
er ooit thuis en een prachtige suite herinnert nog steeds aan hun verblijf. Uw
blogger was er natuurlijk weer bij. Hadden ze in Parijs ook maar zo’n event!
Fotograaf en kunsthandelaar Nico
Koster (r) In 1969 maakte hij samen met Henk van der Meijden een reportage over
de “Bed-in-for-Peace” van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel te
Amsterdam. Met Diana Kok- fotograaf (l)
Dirk Zeelenberg, acteur en
presentator wordt ter plaatse geïnterviewd door Shownieuws, daarna is het tijd voor de Hollandse Nieuwe
Frits Huffnagel, adviseur, presentator en opiniemaker (l) en Annemarie van Gaal, ondernemer, investeerder, auteur columnist en televisiepersoonlijkheid druk in gesprek
Het bleef nog erg lang gezellig en druk
En bij 38 graden was het smeren en smeren, ook daar voor werd gezorgd
Ook uw blogger heeft genoten, met dank aan Alessio Colavecchio voor de persoonlijke uitnodiging
Geen opmerkingen:
Een reactie posten