Paris FvdV is een weblog voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

donderdag 8 maart 2012

MIJN PARIJS

Mijn droomstad. Niemand kan de schoonheid van deze stad ontkennen. Parijs is een stad vol contrasten, vol herinneringen uit het verleden en vol met plannen voor de toekomst. Parijs is ook nog steeds het onbetwiste centrum van de modewereld. Een stad die wordt gekarakteriseerd door zijn architectuur en monumenten, maar evenzeer door zijn cultuur. Een produkt van de persoonlijkheden die er hebben geleefd.

Annabel Buffet.Dit keer een blog zonder veel woorden, met alleen maar wat sfeerfoto's, door mij gemaakt op een druilerige zaterdagochtend. Gewoon wandelen zonder enig doel. De stad doet zijn werk, kijk maar...

De Eiffeltoren: het stalen monster gezien vanaf het terras op de Avenue Président Wilson (8e)


Vijfendertig bruggen overspannen de Seine. De Passerelle des Arts (1804) verbindt het Louvre met het Institut de France.

Metro design onveranderd sinds 1900

Parisienne op weg naar haar werk - "métro, boulot, dodo", (metro, werken, slapen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten