Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zondag 11 december 2011

TWEE NIEUWE HOTSPOTS

Na een verbouwing van zes maanden is in juli, aan de Champs Elysées nr. 53, het nieuwe "L'Atelier Renault" geopend.


Deze nieuwe hotspot in het hart van Parijs bestaat uit een bar, restaurant en een luxe showroom in de vorm van een experience center. De trendy bar en restaurant zijn verspreid over een ruim en licht mezzanine-niveau, compleet met vijf hoge loopbruggen, uitgevoerd in een super modern jasje van hout, glas en aluminium. De cocktails zijn overheerlijk, het voedsel vers en smakelijk en het entertainment; alles wat met de Champs-Élysées aan de andere kant van de glazen muur gebeurt, eindigt nooit. L'Atelier Renault is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 23.30 uur, op vrijdag en zaterdag tot 01.30 uur.

Photos: Courtesy Renault France

Onlangs is het prachtige Musée d'Orsay voor ruim 20 miljoen euro verbouwd. Verantwoordelijk voor dit omvangrijke project is architect Jean Michel Wilmotte. Het betreft de vijfde etage waar je de kunstschatten kunt bewonderen van o.a. Monet, Renoir en Cézanne. Maar het bleef niet alleen bij de vijfde etage. Ook het restaurant achter een van de twee grote klokken is spectaculair gerenoveerd door de Braziliaanse broers Fernando en Humberto Campana.

Photo: Courtesy Musée d'Orsay

Het getuigt van lef om zo'n modern en over-de-top interieur te positioneren, omgeven door beeldende kunst uit de 19e en 20e eeuw. Spiegelende glazen muren, goudkleurige lampen en bijzondere oranje buizenconstructies die de ruimte weer opdelen in verschillende compartimenten. Le café Campana is een mustsee en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur en alleen op donderdag tot 21.00 uur. Het Franse dagblad L'Express omschreef het café als een van dè verrassingen van 2011. Het is alleen jammer dat je eerst een kaartje voor het museum moet kopen voor dat je hier heerlijk kunt uitrusten van weer een enerverende dag Parijs.

L'Atelier Renault, avenue des Champs Elysées 53, 8e arrondissement, metro Franklin. D Roosevelt, George V.
Musée d'Orsay, rue de la Légion-d'Honneur 1, 7e arrondissement, metro Solférino, RER Musée d'Orsay.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten