Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 5 januari 2012

PARIJS IN EEN SECONDE

In het najaar van 2011 heb ik samen met fotojournalist en filmmaker Ad van den Beemt een bezoek gebracht aan Parijs. Doelstelling was tweeledig. Ten eerste als voorbereiding voor de workshop cityscape en nightlife die het Advance Centrum voor Fotografie te Veldhoven tweemaal per jaar organiseert voor haar cursisten in Parijs.  Gezamenlijk bezoeken we bijzondere plekken in Parijs en brengen op ongewone wijze de fysieke aspecten van het Parijse stadsleven in beeld zowel overdag als  's nachts. 

Beelden uit Paris en une Seconde

Ten tweede om Ad van den Beemt te assisteren bij zijn project "Paris en une Seconde". Een korte filmische impressie van Parijs, waar door middel van beelden van slechts één seconde, de dynamiek van deze stad is vastgelegd. Het heeft even geduurd maar gisteren heb ik de première van "Paris en une Seconde" mogen meemaken. Ondersteund door de hit van de Frans-Belgische Kate Ryan; Ella elle l'a, word je meegezogen in het kielzog van de duizenden toeristen die dagelijks deze metropool bezoeken. Cityscape Parijs gezien vanuit een duidelijk ander perspectief, en die wil ik jullie zeker niet onthouden. "Paris en une Seconde" is vanaf vandaag te zien op YouTube.  In april van dit jaar vertrekken we weer naar Parijs voor een volgende workshop.  Meer weten, kijk even op de website van het Advance centrum voor Fotografie te Veldhoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten