Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

vrijdag 10 februari 2012

PARIJS MAAR DAN ANDERS

Op dit moment is er een nieuwe hype in Parijs. Uit eten bij de Parijzenaar thuis. Genieten van een heerlijke lunch bij een artiest of in een loft.  Romantisch dineren in Montmartre met uitzicht op de Sacré Cœur of dineren met mensen die je nog nooit hebt ontmoet. Uit eten bij een kruidenier of bij een kosmopoliet. Deze trend ontdekte ik in de Glossy Paris Capitale. Een van de bladen die ik altijd koop wanneer ik in Parijs ben.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf nog niet heb uitgeprobeerd, maar het staat hoog op mijn verlanglijst bij mijn eerstvolgende bezoek aan Parijs. Bovendien is zo 'n avontuur natuurlijk een Valentijncadeau bij uitstek.


We beginnen met Miss Lunch. Zij noemt zichzelf een kunstenaarkok. Een beeldend kunstenaar en kosmopoliet met kookaspiraties. Haar kookstijl ontleent zij aan een mooie mix van haar Egyptische grootmoeder en Zuid Afrikaanse grootvader. Ze kwam in Parijs terecht dankzij haar studie aan de  Ecole des Beaux Arts. Met uit eten in haar loft belooft zij een culinaire wereldreis. Lunchen uitsluitend op woensdag, zaterdag en zondag, stipt om 1 uur 's middags. Reserveren via haar website tot maximaal acht personen:


Eten bij Parijse gourmands die letterlijk en figuurlijk je taal spreken. Op de website van 'Voulez Vous Dîner' kun je reserveren wie er voor je gaat koken, in welk arrondissement je graag wil eten, wat je interesses zijn en welke talen je meester bent.  Uw gastheer of gastvrouw ontvangt je thuis, mooie huizen met typische Parijse charme. Wil je deelgenoot zijn van het Franse erfgoed, een vriendelijk welkom of een multiculturele uitwisseling neem dan contact op met http://www.voulezvousdiner.com/ De prijs per persoon voor een drie gangen diner inclusief wijn is € 65,00 per persoon.

Photo: Courtesy of Paris Capitale - Romantic Secret Dinner.Com


Of wat te denken van een romantisch diner voor twee, op de derde etage van een prachtig appartement op Montmartre, met uitzicht op Place du Tertre, de daken van Parijs en de Sacré Cœur. Drie mogelijkheden om indruk te maken op je partner met een 'Full Afternoon High Tea' of de 'Celebration Tea' met Champagne cocktails en cake of het 'Diner Raffiné pour Deux'. Inclusief champagne, wijn, drie gangen diner en koffie. Een tafel aan het raam is gegarandeerd. Met zo'n uitzicht komt de romantiek vanzelf. De prijzen variëren van € 50,00 tot € 120,00 per persoon. Een diner voor twee vanaf € 150,00. Reserveren 72 uur van te voren op:  http://www.romantic-secret-dinner.com/

Photo: Courtesy of  'un artiste a la table'.

De Spaanse Anna en Rosario met een passie voor kunst en de Californische Kristi, globetrotter en reisjunkie met een passie voor koken, ontvangen hun gasten in een prachtig Haussmann appartement in het 17e arrondissement voor een gourmet ontbijt of een lunch experience. 'Un artiste a la table'; zo brengen zij kunstschilders, fotografen, zangers, beeldhouwers en andere kunstenaars in contact met hun gasten. Een ontmoeting met de Bohemiens van deze tijd kun je boeken op http://www.unartistealatable.blogspot.com/ Prijs per persoon ongeveer € 75,00

In het 10e arrondissement in rue Sainte-Marthe nummer 2 runt de sympathieke Cédric Casanova zijn speciaalzaak in Italiaanse specialiteiten uit de omgeving van Sicilië. De zaak draagt de mooie naam 'la tête dans les olives' - met je hoofd in de olijven. Hier kun je genieten aan een privétafel van heerlijke antipastas, pastas en Italiaanse kazen. Vanaf vijf personen is de rekening € 150,00 Elke extra persoon betaalt € 30,00. Wijn mag hij niet schenken dus die moet je zelf meenemen. uitsluitend op reservering en minimaal 24 uur van te voren. Je kunt bij hem terecht op maandag tot en met zaterdag voor de lunch en 's avonds vanaf 20.00 uur voor het diner. Reserveren per e-mail kan op latable@latetedanslesolives.com of via de website http://latetedanslesolives.com/

Met dank aan Paris Capitale. Letterlijk en figuurlijk een heerlijke blog.
TIP: Alle gastvrouwen en gastheren spreken ook Engels.

1 opmerking:

  1. En tegelijkertijd de uitgelezen manier om het Frans (Parijs' ;-) ) onder de knie te krijgen!!

    BeantwoordenVerwijderen