Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

woensdag 8 februari 2012

VALENTIJNSDAG IN DE MOULIN ROUGE

Het bestaat al meer dan 123 jaar en is sinds 1889 niet meer weg te denken uit de geschiedenis van Parijs.  Van muziekhal tot het beroemdste cabaret van de wereld. Overal in de wereld vind je slechte imitaties, maar het enige echte theater staat toch in het 18e arrondissement van Parijs. Ik bedoel de Moulin Rouge.

Photo: Courtesy of Moulin Rouge

Vereeuwigd in onvergetelijke schilderijen van affiche-ontwerper en kunstschilder Henri de Toulouse-Lautrec. Hier ontstond de 'Quadrille Naturaliste' beter bekend als de Franse 'Can Can', die tot op dag van vandaag nog steeds wordt uitgevoerd. Vele Franse beroemdheden hebben hier op het toneel gestaan, waaronder Maurice Chevalier, Jean Gabin, Edith Piaf en Yves Montand maar ook belangrijke buitenlandse sterren als Ella Fitzgerald, Liza Minelli, Frank Sinatra en Elton John. Het honderdjarig bestaan van de Moulin Rouge werd gevierd met de show 'Formidable', die tussen 1988 en 1999 door meer dan 4,5 miljoen bezoekers werd bezocht. Op 23 december 1999 vond de première plaats van de nieuwe extravagante show die nu nog steeds te zien is 'Féerie'. Het is trouwens een traditie dat sinds 1963 alle namen van de shows beginnen met een F.

Photo: Courtesy of Moulin Rouge

Zeven dagen per week, met twee shows per dag, wordt u ontvangen door een zwarte brigade van meer dan honderd medewerkers. Het prachtige theater, geheel in de sfeer van de Belle Époque, biedt plaats aan 850 gasten, die overal goed zicht hebben op het toneel. Daar kunt u genieten van een cast van ruim tachtig artiesten onder het genot van een goed glas champagne. En nu we toch met cijfers bezig zijn. Per jaar worden hier meer dan 200.000 flessen champagne geschonken.

Nog een leuke tip voor Valentijnsdag. Op 11, 12, 13 en 14 februari kunt u genieten van een romantisch 4-gangen Valentijn diner, inclusief champagne, de show, en na afloop een persoonlijk cadeau als aandenken aan de Moulin Rouge. Kosten € 200,--  per persoon. Liefde heeft nou eenmaal zijn prijs.

U kunt makkelijk zelf online reserveren op de website van Moulin Rouge. Het diner begint om 19.00 uur, gevolgd door de show Féerie om 21.00 uur. Het theater Bal du Moulin Rouge bevindt zich in Montmartre aan de Boulevard de Clichy 82, 18e arrondissement, metro Blanche.

Meer weten over de geschiedenis van Moulin Rouge? Kijk dan nog even op mijn blog van 5 juni 2011 of klik op de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten