Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 20 juni 2024

VET LEKKER

In 1992, 32 jaar geleden, organiseerde Roberto Payer de allereerste  haringparty in het Hilton hotel te Amsterdam. Het Hilton haringfeest is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in tout Amsterdam en ver daarbuiten. Woensdag 19 juni was het weer zover. Honderden gasten uit de Amsterdamse zakenwereld, kunst en cultuur, horeca en reisbranche hadden gehoor gegeven aan de persoonlijke uitnodiging van Hilton Amsterdam general manager Alessio Colavecchio. Colavecchio heeft sinds augustus 2015 de dagelijkse leiding over het Hilton op de Apollolaan, waar hij destijds  als restaurant-medewerker begon en diverse posities bekleedde. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar het Hilton Lake Como om zich in februari 2022 fulltime bezig te houden met Hilton Amsterdam.


 

Klokslag 18.15 uur arriveerde de ‘Hollandse Nieuwe’ in Amsterdam. Al zwemmend over het Noorder Amstelkanaal bracht zwemmer en voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden het eerste vaatje aan wal bij het Amsterdam Hilton hotel waar het dankbaar in ontvangst werd genomen door Alessio Colavecchio en Jan Gerard de Graaf, commercieel directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam. Het Hilton Haringfeest 2024 kon beginnen.


Maarten van der Weijden geflankeerd door Alessio Colavecchio, General Manager Hilton Amsterdam en Jan Gerard de Graaf, commercieel directeur versvishandel Jan van As te Amsterdam


Gewoon vet lekker 

Dit jaar is de ‘nieuwe haring’ perfect op tijd en natuurlijk is hij weer vetter en nog lekkerder dan voorgaande jaren aldus Jan Gerard de Graaf. Dat de ‘Hollandse Nieuwe’ uit de kust voor Nederland komt, is al jaren niet meer het geval, maar dat deert niemand. Het gaat om het oer-Hollandse proces dat zorgvuldig wordt bewaakt door Nederlandse handelaren vlak na de vangst van de haring voor de kust van Noorwegen, Denemarken en een stukje Schotland. De Noordzee wordt steeds warmer en de haring voelt zich nu eenmaal thuis in de wat koudere noordelijke wateren.Dit jaar is de ‘nieuwe haring’ perfect op tijd en natuurlijk is hij weer vetter en nog lekkerder dan voorgaande jaren aldus Jan Gerard de Graaf 

‘Hollandse Nieuwe’ is verse, jonge haring die speciaal wordt gevangen tijdens het haringseizoen, dat meestal loopt van mei tot juli. Deze haring wordt gevangen wanneer deze nog niet heeft gekuit, waardoor de vis zijn volle, romige smaak heeft behouden. Wat ‘Hollandse Nieuwe’ onderscheidt van andere haringsoorten, is het specifieke rijpingsproces. De verse haring wordt aan boord van het schip gekaakt en vervolgens in vaten met zout water geplaatst. Hier begint het rijpingsproces, waarbij enzymen de structuur van de vis verzachten en de smaak ontwikkelt. Tijdens dit proces wordt de haring vaak ingevroren om de kwaliteit te behouden en bederf te voorkomen. Ingevroren haring behoudt daardoor zijn versheid en smaak.

 


'De meisjes van smaak' brengen de eerst maatjes naar binnen
Het was dus weer genieten. Haring happen bij de staart hoort natuurlijk bij het Hilton haringfeest. Zeker als je kunt vertoeven in de luxueuze sferen van het Hilton. Het Hilton Amsterdam blijft toch iconisch, met haar rijke geschiedenis. Met de Half Moon Lounge, Garden Terrace en Roberto’s Italiaanse restaurant is het een favoriet van locals en toeristen. John Lennon en Yoko Ono voelden zich er ooit thuis en een prachtige suite herinnert nog steeds aan hun verblijf.De eerste en velen zullen nog volgen


"Echt lekker", aldus Dirk Zeelenberg, acteur en presentator'Empty Your Pockets' prachtige fotoserie van fotograaf George Maas. Dit keer was het de beurt aan Oscar Hammerstein, voormalig advocaat.Fotograaf George Maas met voormalig directeur Hilton en Waldorf Astoria hotel AmsterdamOok Harry Mens was van de partij samen met André Snippe van Snippe projecten en vastgoed ontwikkeling


Natuurlijk kon Annemarie van Gaal niet ontbreken. Hier samen met haar echtgenoot 
Rhandy MacNack


Het bleef nog lang gezellig

Topfotografen bij elkaar; Guillaume Ehrenfeldt (l) Govert de Roos (m) George Maas (r)Uw blogger was erbij. Hadden ze in Parijs ook maar zo’n event. Met dank aan Alessio Colavecchio voor de persoonlijke uitnodiging.De huidige initiatief nemer van het Hilton Haringfeest Alessio Colavecchio en de eerste initiator Roberto PayerGeen opmerkingen:

Een reactie posten