In 1992, 32 jaar geleden, organiseerde Roberto Payer de allereerste haringparty in het Hilton hotel te Amsterdam. Het Hilton haringfeest is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in tout Amsterdam en ver daarbuiten. Woensdag 19 juni was het weer zover. Honderden gasten uit de Amsterdamse zakenwereld, kunst en cultuur, horeca en reisbranche hadden gehoor gegeven aan de persoonlijke uitnodiging van Hilton Amsterdam general manager Alessio Colavecchio. Colavecchio heeft sinds augustus 2015 de dagelijkse leiding over het Hilton op de Apollolaan, waar hij destijds als restaurant-medewerker begon en diverse posities bekleedde. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar het Hilton Lake Como om zich in februari 2022 fulltime bezig te houden met Hilton Amsterdam.
Klokslag
18.15 uur arriveerde de ‘Hollandse Nieuwe’ in Amsterdam. Al zwemmend over het
Noorder Amstelkanaal bracht zwemmer en voormalig olympisch kampioen Maarten van
der Weijden het eerste vaatje aan wal bij het Amsterdam Hilton hotel waar het
dankbaar in ontvangst werd genomen door Alessio Colavecchio en Jan Gerard de
Graaf, commercieel directeur van Versrvishandel Jan van As te Amsterdam. Het
Hilton Haringfeest 2024 kon beginnen.
Maarten van der Weijden geflankeerd door Alessio Colavecchio, General Manager Hilton Amsterdam en Jan Gerard de Graaf, commercieel directeur versvishandel Jan van As te Amsterdam
Gewoon vet lekker
Dit
jaar is de ‘nieuwe haring’ perfect op tijd en natuurlijk is hij weer vetter en
nog lekkerder dan voorgaande jaren aldus Jan Gerard de Graaf. Dat de ‘Hollandse
Nieuwe’ uit de kust voor Nederland komt, is al jaren niet meer het geval, maar
dat deert niemand. Het gaat om het oer-Hollandse proces dat zorgvuldig wordt
bewaakt door Nederlandse handelaren vlak na de vangst van de haring voor de
kust van Noorwegen, Denemarken en een stukje Schotland. De Noordzee wordt
steeds warmer en de haring voelt zich nu eenmaal thuis in de wat koudere
noordelijke wateren.
‘Hollandse
Nieuwe’ is verse, jonge haring die speciaal wordt gevangen tijdens het
haringseizoen, dat meestal loopt van mei tot juli. Deze haring wordt gevangen
wanneer deze nog niet heeft gekuit, waardoor de vis zijn volle, romige smaak
heeft behouden. Wat ‘Hollandse Nieuwe’ onderscheidt van andere haringsoorten,
is het specifieke rijpingsproces. De verse haring wordt aan boord van het schip
gekaakt en vervolgens in vaten met zout water geplaatst. Hier begint het
rijpingsproces, waarbij enzymen de structuur van de vis verzachten en de smaak
ontwikkelt. Tijdens dit proces wordt de haring vaak ingevroren om de kwaliteit
te behouden en bederf te voorkomen. Ingevroren haring behoudt daardoor zijn
versheid en smaak.
Het
was dus weer genieten. Haring happen bij de staart hoort natuurlijk bij het
Hilton haringfeest. Zeker als je kunt vertoeven in de luxueuze sferen van het
Hilton. Het Hilton Amsterdam blijft toch iconisch, met haar rijke geschiedenis.
Met de Half Moon Lounge, Garden Terrace en Roberto’s Italiaanse restaurant is
het een favoriet van locals en toeristen. John Lennon en Yoko Ono voelden zich
er ooit thuis en een prachtige suite herinnert nog steeds aan hun verblijf.
'Empty Your Pockets' prachtige fotoserie van fotograaf George Maas. Dit keer was het de beurt aan Oscar Hammerstein, voormalig advocaat.
Ook Harry Mens was van de partij samen met André Snippe van Snippe projecten en vastgoed ontwikkeling
Topfotografen bij elkaar; Guillaume Ehrenfeldt (l) Govert de Roos (m) George Maas (r)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten