Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

woensdag 31 augustus 2011

PARIJS HERDENKT 9/11

Bijna iedereen heeft nog steeds het beeld op het netvlies gegrift staan van de ineenstorting van het World Trade Center in New York op de rampzalige dag van 11 september 2001. Op initiatief van de organisatie "The French Will Never Forget" (Les Français n'oublieront jamais) worden de torens op schaal nagebouwd en komen op het place du Trocadéro voor het Palais de Chaillot te staan.

Foto: Jean-Pierre Heim et associés.

De torens, elk 25 meter hoog, staan gericht naar de Eifeltoren. Dit ter nagedachtenis aan de bijna 3000 mensen die 10 jaar geleden omkwamen bij deze gruwelijke terreuraanslagen. De eerste toren wordt bedekt met alle namen van de slachtoffers van de aanslagen en de tweede toren wordt bedekt met steunbetuigingen van organisaties van over de hele wereld. De plechtige herdenkingsdienst op 11 september aanstaande, begint om 20.15 uur, in aanwezigheid van de ambassadeur van de Verenigde Staten in Frankrijk, Charles Rivkin. Er wordt een concert gegeven door het orkest van de l'Académie de Musique de Paris met ondersteuning van een Frans kinderkoor en een lichtshow vanaf de Eifeltoren. De toeschouwers wordt gevraagd om als symbool van de vrede in het wit gekleed naar de herdenkingsdienst te komen, in bezit van een kaars, lantaarn of aansteker.

Dit project, bedacht en ontworpen door het architectenbureau Jean-Pierre Heim and Associates, wordt gefinancierd door donaties van verschillende grote Franse en Amerikaanse bedrijven. "The French Will Never Forget" organisatie  is ontstaan in 2003 op initiatief van een groep, van oorsprong Franse ondernemers, woonachtig in de Verenigde Staten, als tegenwicht voor de anti Franse gevoelens na de weigering van Frankrijk om deel te nemen aan de oorlog in Irak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten