Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

maandag 8 augustus 2011

THE ONE AND ONLY

Ze is beroemd en berucht, ze is bejubeld en uitgefloten, ze kreeg een prijs voor de best geklede vrouw en een prijs voor de slechtst geklede vrouw, ze is verkozen als hèt sexiest model / vrouw in 1995, 1999 en 2007. Gespot als model, vanwege haar "heroïne chique look". Gedumpt door zeven merken wegens het gebruik van cocaïne om vervolgens het best verdienende model ter wereld te worden. Controversieel en een vrouw met vele gezichten, een compleet eigen stijl, wil en "jaw dropping good looks": Kate Moss.

Geboren in 1974, kind van gescheiden ouders en ontdekt  op 14 jarige leeftijd op JFK Airport in New York door Sarah Doukas, eigenaresse en oprichtster van Storm Model Management. Ze wordt voor het eerst op de gevoelige plaat vastgelegd voor Calvin Klein en snel volgen meerdere merken waaronder Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Dior, Burberry, Chanel, Rimmel, en Bulgari. Ze staat meer dan 30 keer op de cover van de Britse Vogue, figureert in alle andere internationale versies van Vogue, Man en Vanity Fair. Gefotografeerd door topfotografen in de mode-industrie, waaronder Mario Testino, Mario Sorrenti, Steven Klein, Juergen Teller en Peter Lindbergh. Haar inkomsten werden door het blad Forbes in 2005 geschat op 5 miljoen dollar, in 2006 op 8 miljoen en in 2007 9 miljoen. Op dat moment het tweede best betaalde model ter wereld achter Gisèle Bündchen. Op 27 September 2007, publiceerde The Sun een verhaal getiteld, "Kate Moss gedumpt door zeven merken", compleet met foto's van een cocaïne snuivende Moss. Maar het verhaal gaat verder. Twaalf maanden na haar cocaïne schandaal maakte Moss een comeback met 18 top contracten op haar naam met inbegrip van Rimmel en Agent Provocateur, Virgin Mobile en Calvin Klein Jeans. Kate blijft boeien en shockeren, zoals tijdens de 2011 Paris Fashion Week op de catwalk voor Louis Vuitton, waar ze rustig een sigaret op stak. 
  
La Galerie l'Instant exposeert tot 14 september 2011 topfoto's van deze meest gefotografeerde persoonlijkheid, gemaakt door diverse modefotografen waaronder Bert Stern, Corinne Day, Ellen Von Unwerth-Rankin, Mary McCartney, Patrick Demarchelier en Bettina Rheims, die haar voor het eerst fotografeerde op 14 jarige leeftijd. Een hommage aan deze veelzijdige en tegelijkertijd controversiële vrouw, niet alleen voor haar schoonheid maar ook voor haar intelligentie.

Galerie de l'Instant, rue de Poitou 46, 3e arrondissement, metro Saint Sébastien-Froissart
De galerie is geopend van 14.00 uur tot 19.00 uur van maandag t/m zaterdag en op zondag van 14.30 uur tot 18.30 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten