Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

maandag 7 mei 2012

SARKOZY - HOLLANDE: 0 - 1

De socialist François Hollande versloeg zondag 6 mei de centrum-rechtse president Nicolas Sarkozy met 51,7 tegen 48,3 procent van de stemmen. In absolute getallen haalde Hollande 18 miljoen stemmen tegen 16,87 miljoen voor Sarkozy. Van de ongeveer 46 miljoen stemgerechtigden bracht 80,84 procent zijn stem uit. Dat aantal bleef iets onder het aantal stemmers bij de presidentsverkiezingen van 2007. Hollande wordt dinsdag 15 mei als nieuwe president van Frankrijk geïnstalleerd. Dat heeft het bureau van de huidige president, Nicolas Sarkozy, vandaag 7 mei laten weten. De uitslag moet nog wel officieel worden bevestigd door de Constitutionele Raad.

Le Monde: Sarkozy-Hollande, "une confrontation sans merci"

Bovenstaande foto maakte ik exact twee jaar geleden in Parijs niet wetende hoe toepasselijk deze twee jaar later zou zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten