Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 7 juni 2012

PLACE DU TERTRE

Het zijn er slechts vijf;  vier kunstschilders en een karikaturist die de afgelopen maand een vergunning hebben gekregen voor een felbegeerde plaats op de heuvel van Montmartre. Denk vooral niet als kunstschilder, artiest, hoe goed je ook bent, dat je zomaar een plaats kunt innemen tussen alle kunstenaars op Place du Tertre.

Place du Tertre; alleen toegankelijk voor 'gediplomeerde' kunstschilders

Allereerst zijn er maar slechts 298 plaatsen te verdelen. Ten tweede wordt je vooraf geselecteerd door een vakkundige jury, een soort ballotagecommissie. Dit nadat je een officieel aanvraagformulier hebt ingediend bij het 'Bureau des Activités Commerciales sur la voie publique' van de stad Parijs. Bijgesloten: Je curriculum vitae, met diploma's van de opleidingen en of kunstacademie waar je bent afgestudeerd, een lijst van eventuele exposities en foto's van je werk. Vervolgens worden de originelen beoordeeld door een commissie van de 'l'École Professionnelle Supérieure d'Arts, Graphiques et d'Architecture'. Hier krijg je als artiest ook de kans om een uiteenzetting te geven over je werk. Een afvalrace, want er zijn altijd meer aanvragen dan dat er plaatsen beschikbaar zijn.  

Een van de 298 kunstenaars op Place du Tertre, Montmartre

Vervolgens volgt een proeve van bekwaamheid; waar de verkozenen krijgen 15 dagen een plaats op Place du Tertre om zich te bewijzen. Na deze laatste test werden slechts vijf artiesten toegelaten om te komen werken op het plein. De namen worden dan officieel kenbaar gemaakt op de website van het stadhuis, van het 18e arrondissement.

Een portret heb je al vanaf € 50,00

De vijf laureaten in de categorie kunstschilders van dit jaar zijn:

Dhr. Dusan Zivlak (toegewezen plaats n°134)
Mevr. Tahereh Nakhaei-Gazizadeh (toegewezen plaats n°74)
Mevr. Maria Mestre (toegewezen plaats n°58)
Dhr. Nikolla Dhales (toegewezen plaats n°53)

En in de categorie karikaturisten:
Dhr. Jinqiang Lin (toegewezen plaats n°53)3 opmerkingen:

 1. Wat een heldere informatie, ik zoek op vergunning place du tertre en floep daaar heb ik de info naar waar ik zocht! Dank hiervoor;-)
  Tweemaal eerder ben ik zelf op de bonnefooi naar Place Du tertre gegaan om mijn digitale karikatuur act te laten zien.(in 2002 heb ik geprojecteerd met een beamer op de muren en vorig jaar met onze Giftbox (printshop) Niet om er geld te verdienen maar mijn werk te laten zien op de 'Holy Ground' De eerste keer in oktober en de laatste keer in april, niet langer dan een uur of twee was het geen probleem. Heel graag zou ik een of twee dagen daar staan in de zomerperiode. Wat zou ik kunnen doen?
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=c1aNrHjczUg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Monique
  Mijn advies is om je in verbinding te stellen met de Mairie (stadhuis)van het 18e arrondissement = www.mairie18.paris.fr
  Daar zitten vast en zeker mensen die je verder kunnen helpen. Jouw vraag is om het verkrijgen van een tijdelijke vergunning want een permanente voor een jaar is onmogelijk gezien de beschreven procedure die je moet doorlopen. Kijk even onder contact en verstuur je vraag. Heel veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! ga ik proberen!Zie dat je werkt in Veldhoven;-) Misschien een keer afspreken? Hoor graag meer over Parijs! 2 september organiseren we voor de 2e keer 'Montmartre in de Bergen'een internationaal portretartiesten festival.

   Harold (op het account van mijn vrouw Monique;-)

   Verwijderen