Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zaterdag 13 juni 2015

PARIS MERVEILLES; DE NIEUWE SHOW VAN HET LIDO DE PARIS

Parijs is een onvermoeibare en koortsachtige stad. U denkt misschien dat Parijs 's nachts slaapt. Maar dat is niet zo. Zodra het donker wordt gaan in Parijs de lichtjes aan. Parijs wordt dan pas wakker. Wat u 's nachts allemaal kunt doen in Parijs? Alles; dromen, genieten, de mogelijkheden variëren afhankelijk van het individu. U kunt uw eigen grenzen bepalen. De nachten in Parijs hebben dan ook enige instructie nodig. Een nacht op de Grand Boulevards of Pigalle of de Champs Elysées zijn namelijk niet hetzelfde.

“Paris la Nuit”. Sinds de 19e eeuw staat Parijs al bekend als een bruisende kosmopolitische stad. 'La Belle Époque'; de tijd waar de genotzuchtige aristocratie zich vermaakte met prostituees en cancan danseressen in de Moulin Rouge. 'Les Années Folles'; het Parijs tussen de twee wereldoorlogen waar Mistinguett Josephine Baker het publiek betoverde in de Folies Bergère (rue Richet 32) en 'Les Années Mondaine'; de tijd na de tweede wereldoorlog de tijd van striptease en revues.

 De totaal vernieuwde voorgevel aan de Champs-Élysées116 Bis

In Parijs bevinden zich de 'cabarets' die wereldrecords op hun naam hebben staan. De Moulin Rouge en Paradis Latin werden geopend op het zelfde moment dat de Eiffeltoren werd gebouwd. Zij bestaan dit jaar 125 jaar. Het Lido, waarvan de neonlichten 's nachts de avenue des Champs Elysées verlichten en de Crazy Horse zijn namen die de moderne mythen van het nachtleven zijn geworden.

Vanavond begeven wij ons naar de Gouden Driehoek van Parijs, gevormd door de Avenue Champs Elysées, Avenue Montaigne en de Avenue Georges V. Hier bevindt zich sinds mei 1946 het Lido de Paris. Twee jaar na het einde van de tweede wereldoorlog, bouwden de gebroeders Clerico een theater aan de Champs Elysées voor revue en cabaret. In 1977 verhuisde het naar het Normandy gebouw, aan dezelfde avenue op nummer 116, dat plaats biedt aan 1150 gasten.  Volgend jaar 2016 bestaat het Lido de Paris 70 jaar en is daarmee de jongste telg aan de Franse cabaretboom. Toch is het Lido al jaren hèt onovertroffen voorbeeld voor steden als Las Vegas, Macau, Atlantic City en Monte Carlo. In deze steden geldt groter, groter, grootst. Dus het Lido de Paris heeft een naam hoog te houden en doet dat wederom met hun nieuwe show 'Paris Merveilles' gecreëerd door niemand anders dan Franco Dragone.

Paris Merveilles - Een kroonluchter met 40.000 kristallen

Afkomstig uit een Italiaans mijnwerkers gezin verhuisde Franco Dragone, in de jaren 50 naar het Belgische Leuven. Tijdens zijn drama-studie in Mons ontstond, vanuit zijn Italiaanse roots, de voorliefde voor de commedia dell’arte. Inmiddels was de mijnbouw ter ziele en voor hem de tijd om zijn dromen waar te maken. Hij verhuisde naar Quebec, Canada, waar hij zich aansloot bij het Cirque du Soleil. Daar speelde hij een belangrijke creatieve rol die de basis legde voor het onmetelijke succes in de jaren 80 en 90 waar het circus zich opnieuw uitvond in de vorm van vernieuwde choreografie, muziek in combinatie met technologie. Als creatief directeur legde hij de basis voor de successhows van het Cirque du Soleil waaronder Saltimbanco, Quidam, Mystère, Alegria, 'O'… en Le Rêve, die het amusement in Las Vegas totaal veranderde. Decenia later draaien veel van zijn shows nog steeds en zorgen avond aan avond voor uitverkochte zalen. In het jaar 2000 bezocht de echtgenoot van Celine Dion, René Angélil, een van de shows van Dragone. Dit was het begin van een jarenlange samenwerking die de basis legde voor de show van Celine Dion; A brand New Day in het Colloseum van het Cesar's Palace Hotel in Las Vegas. De show liep vijf jaar, met 700 performances en meer dan 3 miljoen bezoekers.

Elke twee minuten een totaal nieuw decor

Op 3 april 2015 was het dan eindelijk zover, Twee jaar is er gewerkt aan het volgende meesterwerk van Dragone, de nieuwe Lidoshow Paris Merveilles. Franco Dragone en zijn team van 11 mensen, samen met die van het Lido, hebben de wereld afgereisd op zoek naar de meest prestigieuze acts en talenten. Totale investering 25 miljoen euro.
Voor het eerst sinds jaren sloot het Lido in januari 2015 de deuren voor een vier maanden durende transformatie als voorbereiding op de show, De ingang, de lobby en de theaterzaal hebben een totale metamorfose ondergaan.

Franco Dragone creëerde een nieuw meesterwerk

Het Lido de Paris is inmiddels het grootste panoramische theater ter  wereld waar elke twee minuten het decor verandert. Paris Merveilles is een technisch spektakel geheel in de zo herkenbare stijl van Dragone aangestuurd door 24 computers. Met meer dan 110 dansers en danseressen (waaronder de wereld beroemde Bluebell Girls) in 600 verschillende kostuums voorzien van 2 miljoen kristallen en 200 kilo veren. Verder 1 ijsbaan, fonteinen en watervallen die meer dan 23.000 liter water per minuut wegpompen, lasereffecten, 700 speakers met surround sound, aangestuurd door 25 versterkers met een totaal vermogen van 20.000 watt, 600 meter neon en meer dan 100.000 lampen aangestuurd via 32 kilometer glasvezelkabel. 100 m² aan LED schermen, 300 lichtprojectoren en een magisch orkest bestaande uit 45 instrumenten. Aan het begin van de show zakt de voorzijde van de zaal automatisch de grond in. Zo ontstaat het toneel. De prachtige kristallen kroonluchters verdwijnen in het plafond en alle andere lampen die het zicht op het toneel wegnemen zakken in de vloer. 35 koks en patissiers onder leiding van Philippe Lacroix zorgen voor een diner op sterrenniveau. Jaarlijks bezoeken 500.000 bezoekers dit cabaret en consumeren 300.000 flessen champagne. Na shows als Allez Lido (1977), Cocorico (1981), Panache (1985) Bravissimo (1990), C'Est Magique (1994), Bonheur (2003) is het nu tijd voor Paris Merveille, inmiddels alweer de 27e show in bijna 70 jaar. Het gordijn gaat omhoog; it's showtime !

Het gordijn gaat omhoog; it's showtime ! 

Lido, Champs-Elysées116 Bis, 8e arrondissement, metro Georges V.

3 shows per dag:  15.00 uur, 21.00 uur en 23.00 uur.
19.00 uur: Diner inclusief glas champagne, keuze uit 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 desserts, halve fles wijn en show vanaf € 165 per persoon. Diverse andere arrangementen tot € 500 per persoon mogelijk

13.00 uur: Lunch inclusief glas champagne, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, dessert, halve fles wijn en show vanaf € 165 per persoon.

15.00 uur, 21.00 uur, 23.00 uur: Alleen de show € 115 per persoon inclusief 1/2 fles champagne of 2 drankjes naar keuze.


Les Photo's: Un Grand Merci aux Lido

Geen opmerkingen:

Een reactie posten