Om
maar meteen met de deur in huis te vallen. Het nieuwe nummer najaar 2012,
nummer 5, van de glossy 'Leven in Frankrijk' is uit. Uit dit
blad haal ik vaak leuke tips, die ik dan weer verwerk in mijn weblog. Maar dit
keer kon ik haast niet wachten totdat het blad bij mij op de mat viel. Ongeveer
acht weken geleden werd mij gevraagd een bijdrage te leveren aan dit mooie
magazine. En dat heb ik met plezier gedaan door middel van een fotoreportage
met 17 foto's van het jaarlijks terugkerend wijnfeest van Montmarte.
Het najaarnummer van 'Leven in Frankrijk' is uit
Van
woensdag 10 oktober t/m zondag 14
oktober aanstaande vindt op Montmartre al weer de 79e editie plaats van het
traditionele Fète des Vendanges. Dit
jaar staat het wijnoogstfeest in het teken van Les Gourmands, de fijnproevers. Vijf
dagen lang staat u een zeer aantrekkelijk programma te wachten, waaronder een
dag geheel gewijd aan chocolade. Alle dagen is er muziek, toneel, zang en dans.
Van vrijdag tot en met zondag is er weer de fijnproevermarkt; 'Le Parcours du
Goût', rond de Sacre Cœur. Op 1400 m² staan 160 kraampjes vol met ambachtelijke
streekproducten en gratis (wijn)proeverijen. Zaterdag vanaf 15.00 uur is er de
grote parade en als afsluiting op zaterdagavond van 21.45 uur tot 22.45 uur,
voor de trappen van de Sacre Cœur, een groots vuurwerk. Deze 79ste editie
nodigt u uit om weg te zwijmelen, met goede wijn en prachtige streekproducten,
met al het goede wat de Franse aardbodem te bieden heeft. Voor meer informatie
over het feest, de activiteiten, het programma en de locaties kunt u terecht op
de website van het Fête des Vendanges de
Montmartre.
Fète des Vendanges; proeven en genieten van al het moois wat de Franse aardbodem te bieden heeft
Buiten
mijn fotorapportage heeft dit najaarsnummer van Leven in Frankrijk meer voor u
in petto. Een mooi artikel; 'de kunst van het versieren', over de Franse
edelsmid en glaskunstenaar René Lalique, de Rodin van het glas. Hij legde de
basis voor een bijzondere familietraditie, die op de dag van vandaag nog
doorleeft in de ontwerpen van dit mooie Franse familiebedrijf. In Parijs is het
spectaculaire glaswerk te bezichtigen in het Musée d'Orsay en het Muséedes Arts Décoratifs.
Verder
leest u meer over de bekendmaking van het fijnste Franse restaurant in
Nederland van 2012. De belangrijkste criteria zijn; het werken met Franse
producten, serveren van authentiek gemaakte Franse gerechten, voorzien van een
uitstekende selectie Franse wijn in een echte Franse ambiance met een informele
sfeer. Zodat je je even in Parijs, Frankrijk waant. En de winnaar is........ Je leest er alles over in het najaarsnummer.
De
Larousse Gastronomique is een encyclopedie en tevens een kookboek over
gastronomie. Het grootste deel van het boek gaat over de Franse keuken en bevat
recepten voor Franse gerechten en kooktechnieken. (bron Wikipedia). De befaamde
Parijse chef-kok Escoffier heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze
bijbel van de gastronomie. De grootmeester Auguste Escoffier legde de
fundamenten voor de hedendaagse Franse kookkunst. Daarmee was hij de
grondlegger van de internationale kookkunst, een belangrijke ontwikkeling, die
tegenwoordig als een deel van de Franse kookkunst gezien wordt. Binnenkort
verschijnt de Grote Larousse in een Nederlandse vertaling voor thuisgebruik. In
dit nummer zes heerlijke recepten als voorproefje.
Nog meer insiders tips
En
dan mijn spiekbriefje; Paris Pages net als Quoi de Neuf à Paris van de glossy
Paris Capitale, die mij steeds helpen om u te blijven voorzien van 'Insiders
Tips'. In de Paris Pages houdt kunstenaar en journaliste Eugénie Goldschmeding
het leven in Parijs bij. Dit keer met een leuke tip waar Chirac zich in Parijs
liet versmaden door een heerlijk Frans kippetje. Zij vertelt u natuurlijk nog
veel meer en dat gaat u lezen in mijn komende blogs. Kunt u zo lang niet wachten
dan snel naar de winkel voor het heerlijke najaarsnummer van Leven in
Frankrijk, Slechts € 5,45
Gezien, gelezen, nog steeds binnen handbereik in de leesmand onder de salontafel... Mooi gedaan, die reportage!!
BeantwoordenVerwijderen