Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

maandag 1 oktober 2012

LEVEN IN FRANKRIJK

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het nieuwe nummer najaar 2012, nummer 5,  van de glossy 'Leven in Frankrijk' is uit. Uit dit blad haal ik vaak leuke tips, die ik dan weer verwerk in mijn weblog. Maar dit keer kon ik haast niet wachten totdat het blad bij mij op de mat viel. Ongeveer acht weken geleden werd mij gevraagd een bijdrage te leveren aan dit mooie magazine. En dat heb ik met plezier gedaan door middel van een fotoreportage met 17 foto's van het jaarlijks terugkerend wijnfeest van Montmarte.
 
 
Het najaarnummer van 'Leven in Frankrijk' is uit
 
Van woensdag 10 oktober  t/m zondag 14 oktober aanstaande vindt op Montmartre al weer de 79e editie plaats van het traditionele Fète des Vendanges. Dit jaar staat het wijnoogstfeest in het teken van Les Gourmands, de fijnproevers. Vijf dagen lang staat u een zeer aantrekkelijk programma te wachten, waaronder een dag geheel gewijd aan chocolade. Alle dagen is er muziek, toneel, zang en dans. Van vrijdag tot en met zondag is er weer de fijnproevermarkt; 'Le Parcours du Goût', rond de Sacre Cœur. Op 1400 m² staan 160 kraampjes vol met ambachtelijke streekproducten en gratis (wijn)proeverijen. Zaterdag vanaf 15.00 uur is er de grote parade en als afsluiting op zaterdagavond van 21.45 uur tot 22.45 uur, voor de trappen van de Sacre Cœur, een groots vuurwerk. Deze 79ste editie nodigt u uit om weg te zwijmelen, met goede wijn en prachtige streekproducten, met al het goede wat de Franse aardbodem te bieden heeft. Voor meer informatie over het feest, de activiteiten, het programma en de locaties kunt u terecht op de website van het Fête des Vendanges de Montmartre.
Fète des Vendanges; proeven en genieten van al het moois wat de Franse aardbodem te bieden heeft
Buiten mijn fotorapportage heeft dit najaarsnummer van Leven in Frankrijk meer voor u in petto. Een mooi artikel; 'de kunst van het versieren', over de Franse edelsmid en glaskunstenaar René Lalique, de Rodin van het glas. Hij legde de basis voor een bijzondere familietraditie, die op de dag van vandaag nog doorleeft in de ontwerpen van dit mooie Franse familiebedrijf. In Parijs is het spectaculaire glaswerk te bezichtigen in het Musée d'Orsay en het Muséedes Arts Décoratifs.
Verder leest u meer over de bekendmaking van het fijnste Franse restaurant in Nederland van 2012. De belangrijkste criteria zijn; het werken met Franse producten, serveren van authentiek gemaakte Franse gerechten, voorzien van een uitstekende selectie Franse wijn in een echte Franse ambiance met een informele sfeer. Zodat je je even in Parijs, Frankrijk waant. En de winnaar is........  Je leest er alles over in het najaarsnummer.
De Larousse Gastronomique is een encyclopedie en tevens een kookboek over gastronomie. Het grootste deel van het boek gaat over de Franse keuken en bevat recepten voor Franse gerechten en kooktechnieken. (bron Wikipedia). De befaamde Parijse chef-kok Escoffier heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze bijbel van de gastronomie. De grootmeester Auguste Escoffier legde de fundamenten voor de hedendaagse Franse kookkunst. Daarmee was hij de grondlegger van de internationale kookkunst, een belangrijke ontwikkeling, die tegenwoordig als een deel van de Franse kookkunst gezien wordt. Binnenkort verschijnt de Grote Larousse in een Nederlandse vertaling voor thuisgebruik. In dit nummer zes heerlijke recepten als voorproefje.
Nog meer insiders tips

En dan mijn spiekbriefje; Paris Pages net als Quoi de Neuf à Paris van de glossy Paris Capitale, die mij steeds helpen om u te blijven voorzien van 'Insiders Tips'. In de Paris Pages houdt kunstenaar en journaliste Eugénie Goldschmeding het leven in Parijs bij. Dit keer met een leuke tip waar Chirac zich in Parijs liet versmaden door een heerlijk Frans kippetje. Zij vertelt u natuurlijk nog veel meer en dat gaat u lezen in mijn komende blogs. Kunt u zo lang niet wachten dan snel naar de winkel voor het heerlijke najaarsnummer van Leven in Frankrijk, Slechts € 5,45

 

1 opmerking:

  1. Gezien, gelezen, nog steeds binnen handbereik in de leesmand onder de salontafel... Mooi gedaan, die reportage!!

    BeantwoordenVerwijderen