Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

vrijdag 3 januari 2014

DÉSIRS: LE CRAZY HORSE DE PARIS

Parijs is een onvermoeibare en koortsachtige stad. U denkt misschien dat Parijs 's nachts slaapt. Maar dat is niet zo. Zodra het donker wordt gaan in Parijs de lichtjes aan. Parijs wordt dan pas wakker. Wat u 's nachts allemaal kunt doen in Parijs? Alles; dromen, genieten, de mogelijkheden variëren afhankelijk van het individu. U kunt uw eigen grenzen bepalen. De nachten in Parijs hebben dan ook enige instructie nodig. Een nacht op de Grand Boulevards of Pigalle of de Champs Elysées zijn namelijk niet hetzelfde.
In Parijs bevinden zich de 'cabarets' die wereldrecords op hun naam hebben staan. De Moulin Rouge en Paradis Latin werden geopend op het zelfde moment dat de Eiffeltoren werd gebouwd. Zij bestaan dit jaar 125 jaar. Het Lido, waarvan de neonlichten 's nachts de avenue des Champs Elysées verlichten en de Crazy Horse zijn namen die de moderne mythen van het nachtleven zijn geworden.

 Het affiche van Désirs ontworpen door Hilton McConnico

“Paris la Nuit”. Sinds de 19e eeuw staat Parijs al bekend als een bruisende kosmopolitische stad. 'La Belle Époque'; de tijd waar de genotzuchtige aristocratie zich vermaakte met prostituees en cancan danseressen in de Moulin Rouge. 'Les Années Folles'; het Parijs tussen de twee wereldoorlogen waar Mistinguett Josephine Baker het publiek betoverde in de Folies Bergère (rue Richet 32) en 'Les Années Mondaine'; de tijd na de tweede wereldoorlog de tijd van striptease en revues.

Vanavond begeven wij ons naar de Gouden Driehoek van Parijs, gevormd door de Avenue Champs Elysées, Avenue Montaigne en de Avenue Georges V. Hier bevindt zich sinds mei 1951 de “world famous” Crazy Horse. Dit theater wordt de tempel van Alain Bernardin genoemd. Crazy Horse zoekt en vindt de allermooiste meisjes overal vandaan. Danseressen met prachtige namen als Daisy Blu, Nooka Karamel, Diva Novita, Jade Or, Psykko Tico en Zula Zazou.

 Danseressen met prachtige namen als Daisy Blu, Nooka Karamel, Diva Novita, Jade Or, Psykko Tico en Zula Zazou.

Le Crazy Horse Saloon of gewoon Le Crazy Horse de Paris vernoemd naar de Sioux hoofdman, Crazy Horse, is een tempel van sublieme, 'womenhood' - vrouwelijkheid, die bekend staat om zijn optredens van fraaie oogverblindende, bijna ongeklede dames in stijlvolle dansnummers. Dat dit amusement al jaren op zo'n hoog peil staat is uitsluitend te danken aan Alain Bernardin, een avant-gardekunstenaar en hartstochtelijke bewonderaar van vrouwen. L’Art NU, dit is bijna kunst en terecht ! Sinds 1951 behoort dit theater aan de chique Avenue Georges V tot een van de beroemdste ter wereld.

 L'Art du Nu; Crazy Horse, is een tempel van sublieme, 'womenhood'

Al meer dan zestig jaar gevestigd in een indrukwekkend-Haussman gebouw op de avenue George V no. 12, samengevoegd uit twaalf voormalige wijnkelders en al die tijd een essentieel element van de cultuur van Parijs. Nog steeds weet 'Le Crazy' het onuitputtelijke onderwerp, vrouwen, opnieuw uit te vinden. Met nieuwe ritmen, dynamische tempo's, geraffineerde en zeer gecompliceerde verlichting, uitbundige zang en dansroutines, weet men het publiek, twee keer en op zaterdag drie per avond, 365 dagen lang, te verbazen en in verrukking te brengen. Uitgevoerd door een zeer select gezelschap van slechts 18 klassiek geschoolde danseressen. Geselecteerd op hun lengte, figuur en omvang van borstgrootte.

 'Upside Down' een scene uit de show Désirs

Het succes van 'Le Crazy' had ook zijn keerzijde. In 1994 maakte Alain Bernardin een einde aan zijn leven door zichzelf door het hoofd te schieten in zijn kantoor, hij was 78 jaar. Na de dood van hun vader namen Sophie, Pascal en Didier Bernardin de leiding van de onderneming over.  Veel van de oorspronkelijke obers uit die tijd werden ook belangrijke aandeelhouders. In 2005 beslist de Bernardin familie Le Crazy Horse te verkopen. Andrée Deissenberg krijgt de leiding. Deze Frans-Amerikaanse vrouw spreekt vloeiend vijf talen en was 12 jaar lang directeur sales en marketing bij Cirque du Soleil en verantwoordelijk voor de lancering van Cirque du Soleil in Italië en Frankrijk. Zij besluit in de zomer van 2007 het totale theater te verbouwen. Een totaal nieuw interieur, modulair ontworpen. Natuurlijk wordt de bekende 'Crazy Red' kleur aangehouden. Het toneel wordt vervangen en er komt 'State of the Art' verlichting, geluid en HD projectie. Gelukkig blijft de intimiteit behouden, slechts 280 m² groot en niet meer dan 250 zitplaatsen van fluweel en gelakt hout en... spiegels, veel spiegels. Verder een VIP-room, het oude kantoor van Alain Bernardin', dat plaatst biedt aan 2 tot 10 personen. Het ontwerp is van Ugo Truscelli en de jonge Belgische ontwerpster Anne Derasse. Slim maakt Andrée Deissenberg gebruik van de mythe van de Crazy Horse door het oude interieur per stuk te verkopen. "Door een van deze stoelen te kopen komt u in het bezit van een legendarisch stukje meubilair waarop eens grootheden als Kylie Minogue, Madonna, Sting, David Bowie en vele andere beroemdheden hebben plaatsgenomen", aldus Deissenberg.

Achter de coulissen met Philippe Decouflé

Andrée vraagt de choreograaf Philippe Decouflé om in de geest van Bernardin het gehele Crazy repertoire te vervangen. Op 47 jarige leeftijd neemt hij het stokje over van Alain Bernardin met als resultaat 10 nieuwe acts, verrassend, sprankelend, ondeugend en absoluut 'CRAZY'. Net als in het verleden worden bekende ontwerpers gevraagd voor de styling van de 90 minuten durende show genaamd; 'Désirs'. Christian Louboutin ontwerpt de schoenen voor de diverse acts waaronder 'Teasing', 'Rougir de Désirs' en 'Upside Down'. Hilton McConnico ontwerpt het affiche en Poupie Cardoll ontwerpt de korsetten voor de act 'Petit 'Ballet'.

 Opening Act; 'God save our Bareskin'

Sinds 1951 hebben ruim 6 miljoen toeschouwers genoten van 45.000 optredens. In de afgelopen jaren hebben meer dan 650 verschillende danseressen hier opgetreden. Per jaar solliciteren 500 danseressen ongevraagd om in de Crazy Horse te mogen dansen, slechts 20 per jaar worden geselecteerd, geheel volgens de strenge criteria opgelegd door Alain Bernardin. Elke woensdag vinden er audities plaats. Wist u dat al die jaren de kleedkamers van de dames verboden gebied zijn voor mannen en zij jaarlijks 2500 paar nylon kousen verslinden, 500 liter body make-up en meer dan 300 lipsticks in de speciaal ontworpen kleur 'Crazy Red'. "It's a crazy world". 

Gelukkig heeft het interieur met slechts 250 zitplaatsen na de verbouwing zijn intimiteit behouden 

Désirsshowtime: Van zondag tot en met vrijdag elke dag om 20.15 uur en 22.45 uur op zaterdag om 19.00 uur, 21.30 uur en 23.45 uur

Prijzen vanaf € 85 inclusief 1/2 fles champagne. Wilt u gebruik maken van de VIP-box. Dat kan al vanaf € 1000 per persoon inclusief 1 fles champagne en 12 gr. Petrossian kaviaar.

Un talent de créateur avec une passion d'esthète; Alain Bernardin
Les photos de Antoine Poupel - Le Crazy Horse de Paris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten