Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

donderdag 31 juli 2014

UNDERGROUND DINNER IN PARIS

Op dit moment is er een nieuwe hype in Parijs overgewaaid uit de Verenigde Staten. Uit eten bij de Parijzenaar thuis. Genieten van een heerlijke lunch bij een artiest of in een loft.  Romantisch dineren in Montmartre met uitzicht op de Sacré Cœur of dineren met mensen die je nog nooit hebt ontmoet. Uit eten bij een kruidenier of bij een kosmopoliet. Deze trend ontdekte ik in de Glossy Paris Capitale. Een van de bladen die ik altijd koop wanneer ik in Parijs ben.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf nog niet heb uitgeprobeerd, maar het staat hoog op mijn verlanglijst bij mijn eerstvolgende bezoek aan Parijs.

De Spaanse Anna en Rosario met een passie voor kunst en de Californische Kristi, globetrotter en reisjunkie met een passie voor koken, ontvangen hun gasten in een prachtig Haussmann appartement in het 17e arrondissement voor een gourmet ontbijt of een lunch experience. 'Un artiste à la  table'; zo brengen zij kunstschilders, fotografen, zangers, beeldhouwers en andere kunstenaars in contact met hun gasten. Elke week verwelkomen zij 12 gasten aan hun tafel. Een ontmoeting met de Bohemiens van deze tijd kun je boeken op unartistealatable.blogspot.com - Prijs per persoon ongeveer € 70

Een onvergetelijk diner bij un artiste à la table - Photo courtesy of un artiste à la table

Een ander mooi voorbeeld is Miss Lunch. Zij noemt zichzelf een kunstenaarkok. Een beeldend kunstenaar en kosmopoliet met kookaspiraties. Haar kookstijl ontleent zij aan een mooie mix van haar Egyptische grootmoeder en Zuid Afrikaanse grootvader. Ze kwam in Parijs terecht dankzij haar studie aan de  Ecole des Beaux Arts. Met uit eten in haar loft belooft zij een culinaire wereldreis. De lunch in haar loft vindt twee keer per maand plaats, stipt om 1 uur 's middags. Reserveren via haar website lunchintheloft.com tot maximaal acht personen.

Miss Lunch belooft u een culinaire wereldreis - Photo courtesy of Miss Lunch

Eten bij Parijse gourmands die letterlijk en figuurlijk je taal spreken. Op de website van 'Voulez Vous Dîner' kun je reserveren wie er voor je gaat koken, in welk arrondissement je graag wilt eten, wat je interesses zijn en welke talen je meester bent. Uw gastheer of gastvrouw, allemaal amateur koks die waanzinnig goed kunnen koken, ontvangen je thuis, mooie huizen met typische Parijse charme. Wil je deelgenoot zijn van het Franse erfgoed, een vriendelijk welkom, of een multiculturele uitwisseling, neem dan contact op met voulezvousdiner.com De prijs per persoon voor een drie gangen diner inclusief wijn is vanaf € 65 per persoon.

Wat is er mooier dan een romantisch diner met dit uitzicht - Photo courtesy of romantic secret dinner

Stel je eens voor; je loopt met je geliefde hand in hand over het drukke Montmartre, om vervolgens geheel onverwacht te stoppen bij een portiek. De vragende blik, een omhelzing, een innige kus? Een geheime code wordt snel ingetoetst op een elektronisch paneel en de deur opent zich automatisch. De verbazing op haar gezicht wordt alsmaar groter als een tweede code de deur ontgrendeld naar een wenteltrap. Bij het bestijgen van de tredes wordt het geroezemoes van buiten steeds minder tot..... dat een deur op de derde etage zich opent na een simpele klop. "Bienvenue" in een prachtig appartement waar beroemdheden waaronder Colette, Sacha Guiltry, Cocteau en Jean Marais u voor zijn geweest. Voor u staat bij het open raam, dat over de boomtoppen uitkijkt op de Sacré Cœur, een gedekte tafel voor twee, natuurlijk met champagne en het mooiste servies. Met zo'n uitzicht komen de woorden op je lippen vanzelf: "Schat, ik hou van je".
Drie mogelijkheden om indruk te maken op je geliefde met een 'Full Afternoon High Tea' of de 'Celebration Tea' met Champagne cocktails en cake of het 'Diner Raffiné pour Deux'. Inclusief champagne, wijn, drie gangen diner en koffie. De prijzen variëren van € 50 tot € 120 per persoon. Een diner voor twee vanaf € 150.
Reserveren 72 uur van te voren op:  romantic-secret-dinner.com

In het 10e arrondissement in rue Sainte-Marthe nummer 2 runt de sympathieke Cédric Casanova zijn speciaalzaak in Italiaanse specialiteiten uit de omgeving van Sicilië. De zaak draagt de mooie naam 'la tête dans les olives' - met je hoofd in de olijven. Hier kun je genieten aan een privétafel van heerlijke antipastas, pastas en Italiaanse kazen. Vanaf vijf personen is de rekening € 150 Elke extra persoon betaalt € 30. Wijn mag hij niet schenken dus die moet je zelf meenemen. uitsluitend op reservering en minimaal 24 uur van te voren. Je kunt bij hem terecht op maandag tot en met zaterdag voor de lunch en 's avonds vanaf 20.00 uur voor het diner.
Reserveren per e-mail kan op latable@latetedanslesolives.com of via de website latetedanslesolives.com/

Uit het boekje PUUR; 'Parijs slow travel in de stad', wat ik elke Parijsliefhebber  kan aanbevelen las ik nog twee leuke tips. Parijs kent vele amateurkoks. Dagelijks zetten zij op de website super-marmite.com wat zij die dag hebben gekookt, hoeveel porties en de prijs. Van culinaire gerechten tot allerlei zondige zoetigheden. Op de website kun je de buurt selecteren waar je, je op dat moment bevindt, je selecteert een gerecht, bereken de prijs en je ziet meteen waar je je bestelling kunt afhalen. Heerlijk toch!

Alles voor een overheerlijke picknick bij lappero.com of super-marmite.com

De andere tip staat garant voor een heerlijke picknick. In Parijs zijn er genoeg kleine tuinen en parken waar het bij goed weer heerlijk toeven is. Boodschappen doen bij verschillende winkels is nu niet meer nodig want je kunt je eigen 'box' samenstellen op de website van lappero.com. Download de l'appero-app en selecteer jouw favoriete hapjes. Te denken aan vers stokbrood, heerlijke tapenades de mooiste kazen en niet te vergeten de wijn. Je kunt zelfs ook een box bestellen om je eigen cocktails te mixen. Waar je ook bent in Parijs, de box wordt gegarandeerd binnen 45 minuten geleverd door een fietskoerier. Het beloofd een romantische zomer te worden.

Puur Parijs is een uitgave van uitgeverij Unieboek I Het Spectrum B.V. - ISBN nummer 978 90 00 32143 8 adviesprijs € 14,95 

Onlangs verschenen twee interviews met uw trouwe Parijs blogger. Nieuwsgierig of gewoon benieuwd, kijk dan even op de website van CarmenSijbrands of het Grenzeloos Magazine. Het gratis online magazine voor emigranten, expats en tweedehuisbezitters het verschijnt 12x per jaar op de laatste vrijdag van de maand. 

Puur Parijs een absolute aanrader voor iedere Parijsganger - Grenseloos Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten