Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

vrijdag 20 juli 2012

PARIS PLAGES 2012

20 juli 2012 is het zover; de opening van Paris Plages 2012. Wekenlang is Parijs bezig met de voorbereiding van alweer de elfde editie van Paris Plages. Twee kilometer zandstand, palmbomen, 900 strandstoelen en hangmatten en even zoveel parasols; welkom op de Parijse stranden. Op initiatief van de Parijse burgemeester Bertrand Delanoë werd in 2002 de eerste Paris Plage geopend langs de Seine op de Voie Georges-Pompidou. Inmiddels is dit jaarlijks terugkerend evenement zo'n succes, dat ook het Basin de la Villette, sinds 2007, wordt omgetoverd tot een kilometer lang zandstrand. De Franse Groupe Lafarge stortte de afgelopen dagen 4000 ton zand, op vier locaties in Parijs:  De Voie Georges-Pompidou (Louvre, Pont de Sully, Port de la Gare), de Porte Doree, Bassin de la Villette en het plein voor het Hôtel de Ville. Paris Plages 2012 krijgt ook nog een Nederlands tintje. Het Nederlandse bedrijf Fatboy© stelt honderden Fatboy Buggle-Up matrassen ter beschikking zodat toeschouwers op het voorplein van het Hôtel-de-Ville de Olympische Spelen kunnen volgen, zonder de geringste inspanning.

Voie Georges-Pompidou

Paris Plages 2012 zal plaatsvinden van 20 juli tot 19 augustus, elke dag van 8 uur 's morgens tot middernacht. De toegang is geheel gratis. 's Morgens gratis Tai Chi-lessen van 10.00 uur tot 12.00 uur en 's avonds gratis dansles van 17.00 uur tot 20.00 uur op de dansvloer onder de Quai du Louvre. Afhankelijk van de dag zijn er lessen te volgen in rock, tango en salsa. Reserveren is niet nodig. Voor het stadhuis staat een concertpodium, waar dankzij de FNAC, gratis concerten worden gegeven op 20 en 22 juli, van 17:30 uur tot middernacht. Klik hier voor het gehele programma.
Poster elfde editie Paris Plages 2012
Voor alle geheimen van Paris Plages 2012, kunt u terecht op de website van het Parijse stadhuis. Klik hier. Avonturiers kunnen ook op zoek gaan naar een schat die op een van de stranden begraven ligt. Deze speurtocht is gratis te downloaden op de website van Ports de Paris. Klik hier. Er is ook een gratis smartphone-app. beschikbaar. Er zijn attracties voor jong en oud. Speciaal voor gezinnen met kinderen worden diverse evenementen georganiseerd op de stranden bij het Basin de la Villette.
Paris Plages is elke dag geopend tot middernacht
En wat is er heerlijker dan, na een lange dag aan het 'strand', te genieten van een heerlijk gekoeld glas rosé of een uitgebreid diner bij een van de brasserieën van de Groep Flo. Voor de adressen en extra korting, oplopend tot wel 30% gedurende de gehele maand augustus 2012: Klik hier.
Paris Plages 2012, Voie Georges Pompidou, metro: Louvre-Rivoli, Pont-Neuf, Châtelet, Hôtel-de- Ville.
Paris Plages 2012, Basin de la Villette, noord-oost Parijs, metro: Jaurès, Crimee, Laumiere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten