Paris FvdV is een niet commercieel weblog speciaal voor kenners en liefhebbers van de stad Parijs - en voor hen die dat willen worden. Parijs is een stad met een gewichtig verleden, respectabel en gerespecteerd. Het is totaal niet nostalgisch. Parijs is er in geslaagd om, soms op brutale maar altijd op elegante wijze, om te gaan met zijn grootse monumenten. Ze te beschermen en te integreren in de nieuwe dynamiek van de stad. Parijs is een meester op het gebied van herstel en transformatie. U zult er nooit in slagen een volledig overzicht te maken van plekken en verhalen, die allemaal op hetzelfde punt uitkomen en de glorie van deze stad bezingen. toch wil ik een poging wagen. Wekelijks wil ik u niet alleen informeren over wat Parijs nog meer te bieden heeft, maar ook wil ik mijn liefde voor deze stad op u over dragen. In de hoop dat het raakt aan iets wat u herkent of voelt. Ferry van der Vliet.

Privacy verklaring: Indien u weblog Paris FvdV, dat bij Google-Blogger is ondergebracht, leest en reageert op de blogs van Paris FvdV, doet u dat vrijwillig en is uw IP-adres en mailadres - indien u dat vermeld - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw schuilnaam waaronder uw reageert wordt opgeslagen. Paris FvdV zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechtelijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Google-Blogger. Door weblog Paris FvdV te bezoeken en/of de op of via deze weblog aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. Google gebruikt cookies om services te leveren en verkeer te analyseren dus uw IP-adres en user-agent zijn bij Google bekend, samen met prestatie- en beveiligingsstatistieken om servicekwaliteit te garanderen, gebruiksstatistieken te genereren, misbruik te detecteren en maatregelen te treffen.

zondag 18 november 2012

PARIS PHOTO 2012

Afgelopen week was het weer eens flink druk in Parijs op het gebied van fotografie. Zie ook mijn blog over Coco Chanel; The little black Jacket. En als u deze blog leest bent u eigenlijk al te laat. Ik heb het over het hèt foto-event van het jaar, waar Parijs als een magneet werkt op alle topfotografen, would be's, could be's en goedwillende amateurs. Ik bedoel het jaarlijks terugkerende PARIS PHOTO; de driedaagse portfolio manifestatie van 151 exposanten met werken van 1500 fotografen in het Grand Palais.
 
Voor de 16e keer PARIS PHOTO
 
PARIS PHOTO werd dit jaar georganiseerd rond drie verschillende thematische secties. In de eerste sectie 'Recent Acquisitions' toonden internationale musea en toonaangevende galeries een selectie van hun recente aanwinsten. In 'Private Collection' kreeg u een inkijkje in de keuze van een bekende fotoverzamelaar. Maar u kon ook meelopen, door middel van een mobile applicatie, aan het handje van de bekende fotograaf David Lynch. Om als het ware te kijken door zijn ogen, langs een door hem uitgestippelde route, naar 99 favoriete foto's van zijn "collega" fotografen. Zijn selectie is ook samengevat in een fotoboek 'Paris Photo vu par David Lynch' uitgegeven door de Duitse uitgeverij Steidl, die ook het prachtige boek 'The little black jacket' heeft gedrukt.
De laatste sectie was gewijd aan een viertal opkomende fotografische talenten met namen die u zeker moet gaan 'Googelen'; Cedric van Turtelboom (Nederland), Erika Kovanen (Zweden), Valérie Archeno (Frankrijk), en en Adrien Golinelli (Zwitserland)
 
Photo: La robe trop étroite, 1995, courtesy of The Jean-Loup Sieff estate
 
PARIS PHOTO is 's werelds grootste evenement voor fotografie. Deze prestigieuze beurs, gewijd aan historische en hedendaagse fotografie, vindt jaarlijks plaats in het Grand Palais in Parijs in de maand november. Voor het eerst wordt de gehele tentoonstelling overgenomen door de stad Los Angeles waar de foto's te zien zullen zijn in april 2013, in de befaamde Studio's van Paramount Pictures. In de afgelopen 16 jaar is PARIS PHOTO uitgegroeid tot een belangrijke gebeurtenis voor verzamelaars van hedendaagse en moderne kunst, fotografieprofessionals, kunstenaars, maar ook voor een breed publiek van kunstliefhebbers. Overigens is drie dagen veel en veel te kort. Want 'tout Paris' staat in het teken van fotografie.
 
Photo: Maryanne, 1988, courtesy of The Robert Mapplethorpe estate
 
Mocht u nog zin en tijd hebben dan kunt u nog zeker tot het einde van 2012 terecht voor fototentoonstellingen in de volgende musea's:
 
BERTILLE BAK - CIRCUITS
Musée d'Art moderne de la Ville de Paris
 
BODY LANGUAGE - ŒUVRES DU FOTOMUSEUM WINTERTHUR
Centre culturel suisse
 
CANALETTO - GUARDI: DE TWEE HEREN VAN VENETIË
Musee Jacquemart Andre
 
CHAÏM SOUTINE (1893-1943). ORDE IN DE CHAOS
Musée de l'Orangerie
 
CHANTAL STOMAN - LOST HIGHWAY, EEN FOTOPROJECT
Cite de l'architecture & du patrimoine
 
CHARLOTTE DUMAS: ANIMA
Institut Neerlandais
 
COLLECTION DE GUILIANA ET TOMMASO SETARI, RETOUR À L'INTIME
La Maison Rouge - Fondation Antoine de Galbert
 
DANS L'ATELIER DU PHOTOGRAPHE. LA PHOTOGRAPHIE MISE EN SCÈNE
Musee Bourdelle
 
EDWARD HOPPER
Galeries Nationales du Grand Palais
 
FABRICE HYBER - MATIÈRES PREMIÈRES
Palais de Tokyo
 
FELIX THIOLLIER (1842-1914). PHOTOGRAPHIES
Musée d'Orsay
 
FERENC BERKO : EN QUÊTE DE BEAUTÉ
Institut Hongrois
 
FRENCH TOUCH. GRAPHISME, VIDÉO, ÉLECTRO
Les Arts Décoratifs
 
HELLO™ PAR H5
Gaîté Lyrique (zie ook mijn blog van 12-07-2011)
 
IMPRESSIONISM AND FASHION
Musée d'Orsay
 
JEAN-LUC TARTARIN : LE CHANT DU MONDE
La Maison Européenne de la Photographie
 
JESSE A. FERNÁNDEZ : DE LA HAVANE À PARIS. TOURS ET DÉTOURS
Maison de l’Amérique latine
 
JOURNEYS - DÉAMBULATIONS DANS LA TURQUIE CONTEMPORAINE
Espace culturel Louis Vuitton
 
LA PHOTOGRAPHIE EN CENT CHEFS-D’ŒUVRE
Bibliothèque nationale de France - site François Mitterrand
 
LA PHOTOGRAPHIE EN FRANCE, 1950-2000
La Maison Européenne de la Photographie
 
LES ENFANTS DU PARADIS, L'EXPOSITION
La Cinémathèque française
 
L’ŒIL DE PETER KNAPP SUR LA PHOTOGRAPHIE CROATE
Cité internationale des arts
 
MANUEL ÁLVAREZ BRAVO (1902-2002), UN PHOTOGRAPHE AUX AGUETS
Jeu de Paume
 
MODERNISME OU MODERNITÉ, LES PHOTOGRAPHES DU CERCLE DE GUSTAVE LE GRAY (1850-1860)
Petit Palais - Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris
 
MOÏ WER, CI-CONTRE
Fondation Henri Cartier-Bresson
 
MUNTADAS : "ENTRE / BETWEEN"
Jeu de Paume
 
PAUL GRAHAM : BEYOND CARING (1984-85) / THE PRESENT (2011)
Le Bal (zie ook mijn blog van 12-07-2011)
 
SARAH N. - AUTOPORTRAITS
La Maison Européenne de la Photographie
 
THE MOVING BODY: ETIENNE-BERTRAND WEILL’S PHOTOGRAPHY
Bibliothèque nationale de France - site François Mitterrand
 
VAN CLEEF & ARPELS. L’ART DE LA HAUTE JOAILLERIE
Les Arts Décoratifs
 
VOICI PARIS - MODERNITÉS PHOTOGRAPHIQUES, 1920-1950. COLLECTION CHRISTIAN BOUQUERET
Centre Pompidou
 
YUE MINJUN
Fondation Cartier pour l'art contemporain

Geen opmerkingen:

Een reactie posten